Francezii au evitat o nouă tragedie. Planul terorist al unui puști de 15 ani a fost dejucat

Un minor în vârstă de 15 ani a fost reținut duminică, 11 septembrie, la Paris. Adolescentul este suspectat că pregătea un atac terorist iminent.

Anchetatorii Direcției Generale de Securitate Internă încearcă acum să stabilească dacă minorul avea legături cu un cunoscut propagandist francez al grupării Stat Islamic, Rachid Kassim. Acesta din urmă se află în prezent în Siria.

Minorul amenința că atacul pe care îl pune la cale e ”iminent”.

Francezii îl bănuie pe Rachid Kassim că a coordonat, prin intermediul rețelelor sociale și al aplicațiilor de mesagerie, un comando de femei care a pregătit un automobil care a fost parcat la câteva sute de metri de catedrala Notre Dame, în zorii zilei de 4 septembrie. Planul era ca mașina să fie aruncată în aer.

Patru femei, cu vârste cuprinse între 19 și 39 de ani, au fost reținute de poliția franceză. Trei dintre acestea se aflau în evidența serviciilor secrete pentru că încercaseră să ajungă în Siria și să se implice în lupte alături de grupările jihadiste care acționează în această țară.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.