A fost inventată bateria de smartphone care ține o săptămână

FOTO: Apple
FOTO: Apple

O companie britanică specializată în tehnologia producerii de baterii, Intelligent Energy, a anunțat că a creat prototipul unei baterii pentru un iPhone 6 care poate ține până la două săptămâni. Potrivit cercetătorilor, tehnologia se bazează pe transformarea hidrogenului și oxigenului în electricitate, arată techreport.com.

Cercetătorii spun că această baterie se integrează perfect în carcasa telefonului și au fost făcute doar câteva mici orificii pentru ventilație.

Companiile din domeniul tehnologiei caută soluții pentru a dezvolta baterii cât mai puternice.

Tot în ceea ce privește bateriile pentru electronice, un grup de cercetători americani de la Universitatea din Illinois a creat o microbaterie care s-ar putea încărca într-o singură secundă.

„În ultimii ani, electronicele au devenit mai mici. Toate componentele unui computer au devenit mai mici. Dar bateriile au rămas în urmă. Aceasta este microtehnologia care schimbă totul. Pentru prima dată, sursa de energie ar putea fi la nivelul celorlalte componente”, a declarat William King, coordonatorul cercetărilor de la Universitate din Illinois.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.