Florin Salam, destin ca în filme pentru TVR

Florin Salam cu Iuliana Marciuc, prezentatoarea Destin ca-n filme sursa foto: pagina Facebook Florin Salam

Jurnalistul Adrian Bucur, membru în Consiliul de Administrație al TVR, critică prin intermediul unei scrisori publice, faptul că TVR 2 va difuza în această seară o emisiune care îl are ca invitat pe cântărețul de manele Florin Salam.

Adrian Bucur cere Comisiei de Etică a Televiziunii Publice să analizeze acest caz.

Emisiunea “Destine ca-n filme”, difuzată marțea pe TVR 2, de la ora 21.00, urmează să prezinte în ediția de azi, viața lui Florin Salam, povestită chiar de el, în cadrul unui interviu.

“Publicul tânăr și elevat al Canalului 2 al televiziunii publice va asista în această seară, în prime time, la povestea de viață a celui mai cunoscut cântăreț de manele din România, Florin Salam, lupta sa cu drogurile și izbânda de după, care l-a readus în prim plan pe scena culturală a țării….E siderant cum o asemenea personalitate complexă, creator de produse culturale cel puțin discutabile, este servit drept model de urmat și reper moral, pe canalul care își propune să promoveze între altele cultura de calitate neechivocă în România”, se arată în scrisoarea jurnalistului Adrian Bucur, care a fost publicată de paginademedia.ro.

În acest context, Bucur face un apel către  “managerii TVR, directori de canale, de programe, producători și restul de șefi recent premiați cu note maxime la Evaluare, să își asume realizarea și „Difuzarea destinului ca în filme” a lui Florin Salam, din emisiunea omonimă de diseară de pe TVR 2, ora 21.00”.

De asemenea, Adrian Bucur cere Comisiei de Etica a SRTV să analizeze cazul și să spună dacă astfel de subiecte și personaje sunt în concordanță cu misiunea serviciului public de televiziune și rolul formator al acestuia.

„În această săptămână, primul invitat al Iulianei Marciuc la „Destine ca-n filme” este celebrul manelist Florin Salam – pe care îl descoperim altfel decât îl cunoaştem, altfel decât îl cataloghează lumea. Artistul complex care a concertat cu Paula  Seling, Goran Bregovic şi cu Gipsy Kings, a fost marcat profund de moartea prematură, la numai 27 de ani, a soţiei sale. În încercarea de a-şi domoli imensa durere sufletească, el a căzut în patima drogurilor şi a alcoolului, însă a avut puterea de a depăşi aceste dependenţe. Acum, Florin Salam îşi continuă viaţa alături de copiii săi şi vorbeşte despre capcana pe care o reprezintă drogurile – dând un puternic semnal pentru pericolul ‘morţii albe'”, după cum au anunțat reprezentanții TVR 2, în promo-ul descris pe pagina de internet.

             Sunteți de acord cu difuzarea emisiunii care îl are ca invitat pe Florin Salam, la TVR 2 ?