Florin Andone, mai bun decât Lionel Messi și Cristiano Ronaldo

Florin Andone, un număr 10 care devine tot mai faimos în Spania (La Liga)
Florin Andone, un număr 10 care devine tot mai faimos în Spania (La Liga)

Doar în luna decembrie. Atacantul român Florin Andone, de la Deportivo La Coruna, a fost ales jucătorul lunii trecute în Primera Division.

Internaționalul român în vârstă de 23 de ani a marcat trei goluri și a oferit două pase decisive în luna decembrie în prima ligă a fotbalului spaniol.

Florin Andone i-a depășit în topul celor mai buni jucători ai ultimei luni a anului trecut pe Lionel Messi, superstarul de la FC Barcelona, și pe excelentul Vitolo, de la FC Sevilla.

Andone, ajuns în vara anului trecut la Deportivo La Coruna, de la divizionara secundă Cordoba, în schimbul a patru milioane de euro, a fost nominalizat pentru distincția oferită de Liga Profesionistă de Fotbal din Spania și în luna noiembrie, însă Cristiano Ronaldo i-a suflat atunci premiul.

Florin Andone, mejor jugador în La Liga

După zece meciuri fără gol, Andone a reușit să marcheze de șase ori în ultimele nouă meciuri. Deportivo nu stă, însă, prea bine în clasament, fiind abia pe locul 15, după aproape o jumătate de sezon.

Florin Andone, golgheter sezonul trecut în ”Segunda” încă nu s-a dezlănțuit și la echipa națională a României, unde a marcat până acum doar un gol în 13 selecții.

”Pentru mine este ceva extraordinar. Nu mi-am imaginat niciodată că voi putea ajunge la acest nivel. Este o adevărată plăcere și țin să le mulțumesc colegilor mei pentru că m-au ajutat să ajung aici. Eu am avut mereu încredere în mine. Nu m-am mulțumit niciodată cu puțin, mereu îmi doream mai mult. Pentru mine nu este un obiectiv să fiu cel mai bun, eu sunt un jucător care muncește pentru echipă”, a spus Florin Andone după ce a primit trofeul celui mai bun jucător al lunii în Spania.

Iată și unul dintre cele mai frumoase goluri marcate de Florin Andone pentru Deportivo La Coruna.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.