Firmele și PFA-urile scapă de ștampilă

Un anumit grup de persoane și entități pot renunța la ștampilarea documentelor în documentele trimise către autoritățile statului (opiniatimișoarei.ro)
Un anumit grup de persoane și entități pot renunța la ștampilarea documentelor în documentele trimise către autoritățile statului (opiniatimișoarei.ro)

Potrivit unei ordonanțe publicate în Monitorul Oficial, persoanele fizice, cât și persoanele juridice de drept privat și entitățile fără personalitate juridică vor fi scutite de obligația de a aplica ștampila pe documentele depuse la instituțiile statului.

Noua măsură privind reglementarea măsurilor fiscal-bugetarea și modificarea și completarea unor acte normative va intra în vigoare în 23 iulie 2015, scrie avocatnet.ro.

„Persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum și entitățile fără personalitate juridică nu au obligația de a aplica ștampila pe declarații, cereri sau orice alte documente depuse la instituțiile sau autoritățile publice”, scrie în OG nr. 17/2015.

Ștampila a fost exclusă și din documentele emise în relația dintre personalele fizice, persoanele juridice de drept privat și entitățile fără personalitate juridică.

Astfel, începând de joi, 23 iule, toate prevederile legale care impuneau aplicarea ștampilei de către aceste categorii de persoane vor fi abrogate.

Noua decizie nu va scuti de obligația aplicării ștampilei și persoanele juridice de drept public.

În prezent, nu există prevederi în legislația societăților care să oblige firmele să aplice ștampila pe propriile documente, indiferent de natura acestora, însă sunt unele excepții.

De exemplu, regulamentele Comisiei Europene din domeniul vamal impun aplicarea ștampilei pe documentele societății, inclusiv pe factură.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.