Fetele de aur. Spadasinele României au câștigat Cupa Mondială de la Buenos Aires

Echipa feminină de spadă a României a obținut un succes foarte important în Argentina, la Buenos Aires, în etapa a patra a Cupei Mondiale.

Acest succes le asigură româncelor Simona Pop, Ana-Maria Brînză și Simona Gherman calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, care vor avea loc în această vară.

Spadasinele din România sunt la primul succes în acest sezon al Cupei Mondiale. România a trecut în optimile de finală de Brazilia, scor 45-37. În ”sferturi”, a zdrobit echipa Statelor Unite, 45-27, iar în semifinale a învins Estonia cu 45-36.

În ultimul act, tricolorele au câștigat duelul cu rusoaicele, scor 45-40, și au preluat conducerea în clasamentul general.

Româncele domină ierarhia mondială la această armă cu 352 de puncte. China e aproape, cu 348 de puncte, iar Rusia e pe locul trei, cu 304 puncte.

Spadasinele noastre sunt favorite la medalii și la Jocurile Olimpice, acolo unde nu au reușit încă să obțină medaliile de aur, deși au în palmares mai multe titluri mondiale și europene.

Tot la Buenos Aires, în concursul individual, Simona Gherman a ocupat ultima poziție de pe podium.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

10 sate de poveste din Europa pe care trebuie să le vizitezi
Un mic oraș din România, în topul celor mai frumoase din lume
O româncă e nominalizată la „Premiul Nobel pentru profesori”