O femeie dintr-un oraș din România a devenit mamă la 54 de ani

Despina Sofronie
Despina Sofronie. Foto: Captură Digi24

Cu ajutor din partea medicinei moderne, Despina Sofronie din Bucureşti a reuşit să aducă pe lume un copil la vârsta la care multe femei sunt deja bunici, relatează digi24.ro.

Fetița s-a născut înainte de termen, dar medicii spun că mama are toate şansele să crească un copil perfect sănătos. Despina Sofronie a devenit mamă la aproape 54 de ani, după un tratament de fertilizare in vitro făcut în străinătate.

„Am aşteptat suficient de mult şi într-un final m-am decis că e mai bine să am un copil fără să mai aştept să întâlnesc o persoană potrivită”, a povestit Despina Sofronie pentru postul de televiziune.

Din cauza hipertensiunii arteriale şi a diabetului zaharat de care suferă, medicii au decis să grăbească naşterea cu 8 săptămâni.

„Doamna a născut la 32 de săptămâni şi patru zile, vârsta lui cronologică, însă ecografic fătul era cu trei săptămâni mai mic, datorită anomaliei de circulaţie utero-placentară. A avut o greutate mai mică la naştere: 1 kilogram și 300 de grame. În ultimii 10 ani nu am mai avut o pacientă care să nască la această vârstă”, a explicat Nicolae Gică, medic specialist.

Medicii spun că, în ciuda greutăţii scăzute, bebeluşul se simte bine şi va sta doar câteva săptămâni în incubator. Fetiţa va fi găzduită în secţia de Neonatologie a Spitalului Filantropia din Bucureşti.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.