Femeie oprită la ușa unei prefecturi din România pentru că avea fusta prea scurtă

fustă scurtă gorj prefectură
Foto: adevarul.ro

Unei femei din județul Gorj stabilită de mai mulţi ani în Italia nu i s-a permis accesul în Palatul Administrativ din Târgu Jiu pe motiv că avea fusta prea scurtă. Întâmplarea a avut loc în dimineaţa zilei de luni, 17 iulie, relatează ziarul „Adevărul”.

Paznicul de la intrarea în clădire nu i-a permis accesul. Bărbatul a considerat că femeia avea o fustă prea scurtă. Femeia a putut până la urmă să intre în Palatul Administrativ abia după mai multe minute de așteptare, când un angajat al Prefecturii a coborât din birou pentru a o prelua de la ușă.

„Nu e decentă fusta? Îmi pare rău, dar eu nu am mai lungă. Cât de lungă trebuie să fie? E biserică aici? Eu aşa port fustele şi nici nu am altele mai lungi. Aşa ceva nu am întâlnit niciunde. Doar la domul din Milano, unde nu te lasă să intri cu pantaloni scurţi. Oamenii nu au bani să-şi cumpere haine de lungimea pe care o vrea prefectul. Eu nu investesc într-o rochie ca să intru în Prefectură. Este o lungime decentă. Soţul meu este medic la Milano. A fost caraghios. Aşa ceva nu am întâlnit niciunde în Europa”, a povestit femeia pentru sursa citată.

Prefectura Gorj are un nou regulament referitor la accesul în instituție. Potrivit ordinului, le este interzis accesul în Palatul Administrativ celor îmbrăcați în „ținute inacceptabile”. Printre acestea se numără:

– pantaloni scurţi
– papuci de plajă
– îmbrăcăminte indicând afilierea la o bandă sau alte obiecte de îmbrăcăminte cu caracter ofensator, vulgar, rasist, sexist,obscen
– haine cu desene sau cuvinte sugestive, sloganuri
– articole de îmbrăcăminte sfâşiate, murdare şi zdrenţăroase
– articolele de îmbrăcăminte provocatoare sau purtate provocator

fustă scurtă gorj prefectură
Foto: adevarul.ro

Subprefectul judeţului Gorj, care a contrasemnat Ordinul prefectului de Gorj Ciprian Florescu, a declarat pentru „Adevărul” că cei care asigură serviciul de pază nu au înţeles regulamentul: „La mine nu au fost semnalate probleme deosebite. Dacă aşa s-a întâmplat, a fost o neînţelegere şi domnul de la pază nu a înţeles. Mă surprinde şi o să iau măsuri”.

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.