Faza zilei. Omagiul adus de un arbitru unui fotbalist extraordinar

Alexsandro de Souza, sau simplu – Alex, a agățat ghetele în cui, după 20 de ani de fotbal. Fostul internațional brazilian, cunoscut mai ales pentru cele opt sezoane de succes pe care le-a avut la Fenerbahce, a jucat ultimul meci în urmă cu câteva zile, la Sao Paulo.

Aproape 30.000 de spectatori au asistat la meciul său de retragere, organizat de Palmeiras, formație pentru care Alex (37 de ani) a evoluat în trei perioade diferite.

Mijlocaș ofensiv, Alex a marcat 225 de meciuri în cele 549 de partide jucate pentru echipele de club, punctând de 14 ori în 48 de meciuri și la echipa națională.

Alex nu a fost, însă, doar un excelent fotbalist, ci și un lider desăvârșit, fiind căpitan la majoritatea formațiilor pentru care a evoluat.

În partida sa de retragere, arbitrul i-a făcut un cadou foarte frumos. Înaintea unei lovituri libere pe care trebuia să o execute fotbalistul brazilian, ”centralul” a scris pe gazon, în apropierea balonului, cu spray-ul cu spumă din dotare: Alex.

Un omagiu frumos pentru un fotbalist excelent, care a cucerit în cariera sa glorioasă toate trofeele importante pe plan intern, dar și Copa Libertadores și Copa America.

Mai jos, puteți vedea o selecție cu golurile prin care i-a cucerit pe fanaticii lui Fenerbahce Istanbul.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.