Fața în față cu Marele Alb, pentru o salvare spectaculoasă

Rechin salvat de la moarte Foto: Captură Youtube

După ce a fost prins din greșeală în timpul unei partide de pescuit, un rechin protejat de lege s-a luptat minune bune pentru a-și salva viața.

Întâmplarea inedită a avut loc pe un țărm din Africa de Sud, în Plettenberg Bay, iar rechinul alb a rămas blocat în cârligul unei undițe și a eșuat la mal. Pentru că nu putea rămâne prea mult timp pe uscat, doi bărbați au încercat câteva minute să îl salveze și să îl trimită din nou în apă.

În Africa de Sud, numărul rechinilor albi a crescut simțitor de când a început să fie protejat prin lege, iar braconajul să fie interzis. Nu este ceva neobișnuit ca mulți rechini să ajungă la mal din diverse motive, dar cei prezenți la momentul respectiv pe plajă au făcut tot posibilul ca să îl salveze pe rechinul prins în undiță.

Chiar dacă exista posibilitatea ca acesta să riposteze odată ce ajunge în apă și să atace, cei doi salvatori l-au târât de coadă mai mulți metri în larg, până când acesta a început să se miște ușor. Extenuarea a pus stăpânire pe el pentru câteva momente, dar, din fericire, și-a revenit și a reușit să înoate spre larg și să scape de valurile puternice care îl tot aduceau la mal.

Cel care a filmat întâmplarea crede faptul că generozitatea oamenilor care l-au salvat a fost doar de fațadă și că aceștia au încercat doar să-și salveze undița și cârligul prins în rechin.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.