O familie din Neamț vinde în străinătate cozonaci și cârnați făcuți în propria bucătărie

O familie din județul Neamț prepară în propria bucătărie alimente tradiționale pentru masa de Crăciun pe care le trimit apoi clienților din străinătate.

Fie că este vorba despre cozonac frământat manual, cârnați și pastramă afumate în curtea casei sau de alte bunătăți tradiționale, preparatele făcute de familia Socea ajung până în America și Noua Zeelandă.

Produsele naturale realizate după rețete țărănești, găsite într-o carte veche de aproape 100 de ani, le-au adus faima familiei din Neamţ, în rândul românilor stabiliți în străinătate.

În această perioadă, în bucătăria familiei Socea se lucrează de zor la prepararea cozonacilor. Un număr de 1.000 de cozonaci, umpluţi cu nucă sau rahat, urmează să fie trimişi românilor din străinătate pentru masa de Crăciun.

Și asta în timp ce soțul Cristinei Socea se ocupă ce pregătirea afumăturilor care iau și ele calea străinătății.

Cârnații, șunca și pastrama afumate în curtea casei sunt preparate după o rețetă învățată de soțul Socea de la bunicul său, potrivit stiri.tvr.ro.

Gustul extraordinar a atras an de an tot mai mulți clienți, astfel că de patru ani, de când a început afacerea cu produse specifice sărbătorilor, familia din Neamț livrează în Italia, Austria, Germania dar și în America și chiar Noua Zeelandă.

“Unii ne comandă din străinătate direct, alții trimit copiilor, părinților, prietenilor, dar tot în străinătate” a spus Cristina Socea.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.