Explozie puternică și împușcături în Ankara: cel puțin 34 de morți și zeci de răniți

UPDATE: Potrivit autorităților, cele mai recente date arată că sunt cel puțin 34 de morți până la ora aceasta, luni – 10:15.

O explozie puternică a avut loc în Güvenpark, o zonă centrală din Ankara, lângă o importantă stație de autobuze și mai multe clădiri guvernamentale. Imediat după deflgrație au avut loc și câteva schimburi de focuri.

Potrivi unei surse din cadrul serviciilor secrete, citate de CNN Turk, până acum s-au înregistrat 27 de morți și 75 de răniți. Fumul se putea vedea de la o distanță de peste 2 kilometri de locul deflgrației.

Deocamdată nu este clară originea exploziei, însă se vorbește de un atac terorist. Acest atac cu bombă vine la o lună după ce un atentat terorist în Ankara, în urma căruia și-au pierdut viața 29 de oameni și a fost revendicat de militanți kurzi.

De asemenea, la începutul lunii ianuarie, într-un atentat sinucigaș din zona centrală a Istanbulului au murit 11 turiști germani. Forțele armate turce au declanșat o amplă campanie militară în sud-estul țării, bilanțul depășind 600 de morți. În luna februarie, armata Turciei a pornit ofennsiva și împotriva militanților kurzi din norul Siriei.

„Acest atac a fost lansat de un membru YPG în cooperare cu membri ai organizaţiei teroriste separatiste PKK din Turcia”, a spus premierul Turciei, Ahmet Davutoglu, într-o conferinţă de presă.

De partea cealaltă, unul dintre liderii PKK, Cemil Byik, a negat că organizația sa se află la baza acestor atacuri.

„Nu ştim cine este responsabil de comiterea atacului de miercuri seară, dar ar putea fi o reacţie faţă de masacrele din Kurdistan”, a declarat liderul PKK, referindu-se la regiunea kurdă care cuprinde arii din Turcia, Irak, Siria şi Iran, unde armata turcă a lansat ofensive militare.

Atenție! Imagini care vă pot afecta emoțional!