Explozie de sclipici în una dintre cele mai frumoase clădiri din România

FOTO: Captură reclama Sony
FOTO: Captură reclama Sony

Sony și-a lansat noua campanie de publicitate pentru noua gamă de televizoare Bravia 4K HDR cu un clip filmat în cazinoul din Constanța.

Filmată și produsă la calitate 4K de către regizorul american Andre Stringer și echipa DDB Berlin, reclama aduce la viață cazinoul din Constanța. S-au folosit 4.000 de baloane și peste 1.500 de kilograme de sclipici.

Reclama se deschide cu imaginea unui balon alb, care pătrunde într-o clădire goală, apoi spectatorii privesc fascinați cum cazinoul din Constanța se umple treptate cu baloane și culminează totul cu o explozie de culori în momentul în care baloane se sparg, iar întreaga clădire este acoperită de sclipici.

Elementele vizuale suplimentare au fost filmate de fotograful specializat în fotografia de mare viteză Fabian Oefner, care a montat un senzor de zgomot la diafragma camerei, astfel încât aceasta a declanșat de fiecare dată când se spărgea un balon, ajutându-l să obțină imagini uluitoare și incredibil de detaliate.

Clipul publicitar al celor de la Sony, în care apare cazinoul din Constanța, va apărea în toată Europa.

Cazinoul din Constanța a fost construit în anul 1909 și inaugurat în vara anului 1910. Pe același loc, înainte, până în 1902, a fost construcție de lemn, în care aveau loc spectacole de teatru și baluri.

Inițial, planul era să se construiască o clădire al cărei stil arhitectural se inspira din tradițiile artei românești. Ideea i-a aparținut arhitectului Petre Antonescu. Ulterior, după terminarea fundației, Primăria Constanței decide să schimbe planul și îi încredințează proiectul arhitectului francez Daniel Renard. Acesta proiectează o construcție în stil Art Nouveau.

Cazinoul a mai fost restuarat și modernizat în 1934. Apoi, o echipă de artiști români și-au pus amprenta asupra lui în 1986. Au fost atunci realizate lucrări de pictură baroc-frescă, stucatură și vitralii.

În ultimii ani, restaurarea a fost pasată de la o instituție la alta. În 2007, Primăria Constanței a concesionat clădirea, pentru o perioadă de 49 de ani, unei companii care deține o rețea de cazinouri de lux. Doar că firma a renunțat la proiect.

Ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, sub conducerea Elenei Udrea, a preluat cazinoul pentru a-l reabilita, însă nici nu au început lucrările, că a trecut din nou la administrația locală. În urmă cu doi ani, consilierii locali au votat trecerea clădirii la Ministerul Lucrărilor Publice, cu promisiunea că Guvernul va aloca bugetul de 10 milioane de euro necesar pentru renovare. Ar fi putut veni o finanțare de la Uniunea Europeană, însă consilierii locali nu au acceptat să fie transformat în muzeu.

https://greatnews.ro/fotograf-strain-despre-o-cladire-in-paragina-din-romania-una-dintre-cele-mai-frumoase-din-lume/