Salvatorul-surpriză al unui copil fără adăpost care tremura de frig pe stradă

copil al străzii
Experiment social: Cine ajută un copil al străzii? Foto: Captură YouTube / OckTV

Un om al străzii a fost singura persoană care a ajutat un copil îmbrăcat într-un tricou rupt ce tremura de frig pe stradă în New York, SUA. Bărbatul și-a dat haina jos, i-a dat chiar și bani copilului și l-a întrebat îngrijorat ce caută pe stradă.

Scena a fost surprinsă de cameramanul OckTV, care a organizat întregul experiment social. Adolescentul îmbrăcat în zdrențe nu era, de fapt, un copil al străzii: realizatorii experimentului au vrut să vadă cum reacționează newyorkezii atunci când văd un copil amărât pe trotuar, într-o zi în care afară erau -15 grade Celsius.

Băiatul a stat timp de două ore în ger, fără ca cineva să încerce îi vorbească sau să îl ajute în vreun fel. Cel care a venit și s-a așezat lângă el a fost un om al străzii.

„Ce s-a întâmplat, stai pe străzi? Ți-e frig? Spune-mi ce ți s-a întâmplat. Unde îți sunt părinții? Ești de unul singur aici?”, l-a întrebat bărbatul pe copil.

„Da, mi-e frig”, i-a răspuns băiețelul-actor.

„Ți-e frig? Stai să-ți dau haina mea. Așa o să îți fie cald”, a venit replica omului.

Bărbatul și-a dat geaca jos și a pus-o pe umerii băiatului. Apoi l-a întreabat dacă îi este foame, și-a scos niște bani din buzunar și i-a dat băiatului, pe care l-a și îmbrățișat.

„Nu ai familie? Eu nu am casă. Noi, oamenii străzii, trebuie să avem grijă unul de altul. Ești prea tânăr ca să stai pe străzi”, i-a mai spus el.

„Am fost extrem de șocați că un alt om al străzii l-a ajutat”

În acel moment realizatorii filmului au decis să întrerupă experimentul social și au venit lângă cei doi.

„Am fost extrem de șocați că un alt om al străzii a ajutat un copil al străzii, așa că ne-am dus la el și i-am mulțumit”, au explicat realizatorii.

„Eram aici și am văzut ce ai făcut. Am fost foarte emoționați de ceea ce ai făcut. Foarte mulți oameni au trecut pe lângă el, iar tu, un om al străzii, i-ai vorbit. El este fratele nostru mai mic, nu este un copil al străzii. Îți suntem recunoscători pentru ceea ce ai făcut”, i-a explicat unul dintre realizatori.

Ei i-au mulțumit bărbatului și i-au dat 500 de dolari. „Vă mulțumesc, fraților”, le-a spus omul străzii, îmbrățișându-i pe cei doi realizatori cu ochii în lacrimi.

Filmul OckTV se încheie cu un îndemn: „Dacă aștepți până când poți să faci totul pentru toți, în loc să faci ceva pentru cineva, vei sfârși prin a nu face nimic pentru nimeni”.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Trenul electric „made in România” care merge cu până la 160 km/h
Livezile cu mere ale României, readuse la viață de investitori
Pirații au învins la CCR. Înființarea unui partid va fi mai ușoară

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.