Evaluare națională. Care sunt cele mai căutate 10 licee din țară

Colegiul Național ”Sfântul Sava”, din București, este pe primul loc în top (cnsfsava.ro)
Colegiul Național ”Sfântul Sava”, din București, este pe primul loc în top (cnsfsava.ro)

Elevii de clasa a opta susțin Evaluarea Națională și își fac planuri pentru anii de liceu. În acest articol găsiți Colegiile Naționale unde concurența este cea mai mare, dar și unde se învață cel mai bine în România.

Colegiul Național ”Sfântul Sava”, din București, a admis, anul trecut, în clasa de Matematică-Informatică, în profil bilingv, doar elevi cu media de peste 9,82. Instituția de învățământ se află pe primul loc în ierarhia realizată de Ministerul Educației și Cercetării Științifice în baza mediilor obținute la admitere, dar și la cel de Bacalaureat, de anul trecut.

Un alt colegiu bucureștean de elită este ”Gheorghe Lazăr”. Această instituție de învățământ, care dispune de profesori excelenți la catedrele umaniste, a avut o medie minimă de admitere în 2015, la toate clasele sale, de 9,45. Colegiul Național ”Mihai Viteazul”, din București, este pe locul 10 în topul mediilor de admitere și a rezultatelor obținute de elevii săi la Bac 2015, cu 9,12.

Pe primul loc în topul național al mediilor generale necesare la admitere este Colegiul „Frații Buzești” din Craiova. Aici, în 2015, ultima medie de admitere la specializarea Matematică-Informatică a fost 9,90. Nici la Științele Naturii nu s-a intrat ușor, trăgându-se linie sub media de 9,88. În topul Ministerului Educației, liceul ocupă, însă, abia poziția a treia.

În Moldova, lider este Colegiul ”Național” Iași, unde s-a intrat, în 2015, cu cel puțin 9,34. Gălățenii au și ei o școală între primele zece licee din țară: Colegiul Național ”Vasile Alecsandri” (9,17). Nici Colegiul Național ”Costache Negruzzi”, din Iași, nu este la îndemâna oricărui absolvent de Evaluare Națională, media minimă fiind de 9,13.

Reduceri eMAG pentru vacanța de vară. TOP 5 produse la ofertă

La Cluj-Napoca, cel mai căutat liceu este Colegiul Național ”Emil Racoviță” (media minimă în 2015 a fost de 9,26), în timp ce la Buzău este bătaie mare pe un loc la Colegiul ”Bogdan Petriceicu Hașdeu” (9,16), în timp ce elita elevilor din Constanța se strânge la Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân”.

TOP 10 LICEE DIN ROMÂNIA:

1. COLEGIUL NATIONAL „SFANTUL SAVA” BUCURESTI – 9.35
2. COLEGIUL „NATIONAL” IASI – 9.34
3. COLEGIUL NATIONAL „FRATII BUZESTI” CRAIOVA – 9.32
4. COLEGIUL NATIONAL „EMIL RACOVITA” CLUJ-NAPOCA  – 9.26
5. COLEGIUL NATIONAL „ANDREI SAGUNA” BRASOV – 9.17
6. COLEGIUL NATIONAL „VASILE ALECSANDRI” GALATI – 9.17
7. COLEGIUL NATIONAL „B. P. HASDEU” BUZAU – 9.16
8. COLEGIUL „COSTACHE NEGRUZZI” IASI – 9.13
9. COLEGIUL NATIONAL „MIRCEA CEL BATRAN” CONSTANTA – 9.12
10. COLEGIUL NATIONAL „GHEORGHE LAZAR” BUCURESTI – 9.12

În acest articol, găsiți subiectele date elevilor luni, 27 iunie, la proba de limba și literatura română: Evaluarea Națională 2016. Cât de dificile au fost subiectele la limba română