Europarlamentarul Ivan: Mă mut la țară! Șefii din PSD: Rămâi în Capitală!

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan, aflat într-un conflict cu șefii partidului, a vrut să se transfere din organizația social-democraților sector 1 în filiala comunei ieșene Dobrovăț.

Membrii Biroului Permanent Județean al PSD Iași au invalidat transferul motivând prin faptul că nu s-ar fi respectat statutul partidului, potrivit Ziarul de Iași.

Săptămâna aceasta, europarlamentarul Cătălin Ivan a fost suspendat din PSD pentru un an. Ivan și-a anunțat la începutul anului intenția de a candida pentru funcția de președinte al partidului și i-a criticat pe Liviu Dragnea și Victor Ponta. Însă disputele cu actualii lideri ai PSD au început de anul trecut.

În luna decembrie, Cătălin Ivan a fost înlăturat și de la șefia grupului PSD din cadrul Parlamentului European.

„Liviu Dragnea și Victor Ponta trebuie să înțeleagă că ei nu pot fi europeni doar la Bruxelles, iar la București să conducă în stil despotic partidul. Am o relație de ani de zile cu Martin Schulz (președintele Parlamentului European, n.red.) și mă sfătuiesc în permanență cu el. Îi amintesc lui Victor Ponta că proiectul venirii grupului Socialist în România a fost al meu și al lui Martin Schulz. Am întâlniri multe cu lideri, cu oficiali europeni și nu pot să accept abuzurile care au loc în partid.

Eu sunt obișnuit la Bruxelles că într-un partid poți să ai și alte puncte de vedere decât cele ale conducerii, că poți veni cu o alternativă. Am vorbit cu mulți colegi din PE, lucrez cu ei, am fost invitat la Berlin, la Londra, oamenii sunt ingrijorați de soarta PSD, de toate abuzurile care au loc, de excluderi, sunt temeri foarte mari legate de modul în care Victor Ponta și Liviu Dragnea aleg să conducă partidul.

În perioada următoare voi avea întâlniri în mai multe capitale ale Europei și voi discuta despre proiectul meu și voi încerca să preiau o parte din proiectele care au funcționat la ei. Dacă PSD vrea să redevină un partid european, trebuie să învețe din ceea ce au făcut bun alții. PSD se îndepărtează de Europa cu fiecare zi în care este condus de Victor Ponta și de Liviu Dragnea”, a declarat Liviu Dragnea.