Elevii unui liceu sunt anchetați pentru postările de pe Facebook

Mai mulți elevi ai Liceului Teoretic „Gheorghe Șincai” din Cluj trebuie să dea explicații unei comisii speciale după ce au fost acuzați că își bat joc de o parte din profesorii lor și postează fotografii „amuzante” pe un grup privat de Facebook. Potrivit jurnaliștilor de la stiridecluj.ro, șeful Inspectoratului Școlar Județean, Valentin Cuibus, a declarat că a fost analizat deja acest grup virtual de pe Facebook.

„Nu mai este vorba despre un grup privat, pentru că sunt circa 600 – 700 de membri. Este o anchetă în derulare, care va stabili dacă fotografiile și filmele postate s-au realizat în timpul orelor, ceea ce este interzis prin regulament. Cred că este un fel de glumă între elevi, dar este posibil să fi fost depășite limitele”, a declarat Valenti Cuibus, pentru stiridecluj.ro.

Un elev le-a declarat jurnaliștilor clujeni că zeci de elevi sunt chemați să dea explicații la comisia liceului.

„Sunt un simplu student al Liceului Teoretic „Gheorghe Șincai”, un liceu cu renume, în care an de an promovabilitatea la examenul de Bacalaureat este de 100%. Ce se întâmplă în acest liceu, însă, este cu totul diferit.

Datorită unui simplu grup secret, creat pe Facebook, un grup în care elevii postează poze amuzante cu profesori, un pamflet putem spune. Din această cauza, zeci de elevi sunt chemați de o anumită comisie a școlii, iar câțiva sunt chiar dați în judecată de anumiți profesori pentru unele postări. Vreau să știe lumea ce se întâmplă la acest liceu, în care pentru o acțiune nevinovată putem primi sancțiuni foarte drastice”, a declarat elevul, care a dorit să-și păstreze anonimatul.