Echipa de la Wild Carpathia ia apărarea românilor și critică prejudecățile britanicilor

Wild Carpathia
Echipa Wild Carpathia cu Grigore Leșe Foto: Facebook

Apariția producției de televiziune „The Romanians Are Coming”, care prezintă poveștile a trei români ajunși în Regatul Unit, a fost aspru criticată de britanicii de la Wild Carpathia.

Foarte mulți imigranți români s-au simțit umiliți după ce au văzut modul în care sunt percepuți de către britanici și au avut reacții dure pe rețelele de socializare.

Britanicii de la Wild Carpathia, care în ultimii ani au realizat cele mai frumoase filme despre România, au ținut să ia apărarea românilor printr-un mesaj pe pagina de Facebook, în care critică primul episod apărut pe postul Channel 4.

„Sunt extrem de jenat de ignoranţa şi de prejudecăţile colegilor britanici cu privire la viziunea lor despre România”, a început mesajul lansat de britanici pe Facebook, menţionând totodată că „pseudo documentarele precum <Vin Românii>” sunt „o ruşine pentru orice cineast cinstit”.

„Aşa cum ştiu foarte bine, contrar portretului realizat de presa britanică, românii sunt buni, muncitori, oameni cultivaţi şi am găsit mai multă generozitate acolo decât poţi avea parte, în mod normal, în Marea Britanie. Deşi unele regiuni sunt într-adevăr sărace şi mulţi au parte de dificultăţi, marea majoritate a românilor sunt oameni onorabili şi decenţi cu legături puternice de familie, diferiţi de comunităţile disfuncţionale de aici, unde mulţi dintre noi ne aruncăm bătrânii în azile sau ajungem părinţi part-time împărţindu-ne copiii cu partenerii de care am divorţat pe care eram pregătiţi, în multe cazuri recente, să jurăm că îi vom iubi, onora şi ne vom supune lor până când moartea ne va despărţi”, se mai menţionează în postare.

Wild Carpathia a promovat și a lăudat România în străinătate prin intermediul unui documentar format din trei părți și care a fost difuzat în zeci de țări. Echipa a primit multe laude pentru munca depusă ca să prezinte România. Ei susţin, de asemenea, că ar fi un moment propice pentru a difuza cele trei părţi ale documentarului lor pe canalele de televiziune din Regatul Unit „pentru a ajuta la corectarea acestei monstruoase denaturări” şi dau asigurări că îi vor contacta pe reprezentanţii acestora, începând cu BBC, pentru a vedea dacă pot reuşi acest lucru.

Însuși Prințul Charles a lăudat echipa Wild Carpathia și a declarat că este probabil cel mai frumos film despre România.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.