După ce au făcut istorie în filmul „Moromeții”, protagoniștii joacă din nou într-un lungmetraj

Victor Rebengiuc
Victor Rebengiuc și Luminița Gheorghiu Foto: Facebook Premiile Gopo

După aproape 30 de ani de când au dat viață celebrelor personaje ale romanului lui Marin Preda, „Moromeții”, Luminița Gheorghiu și Victor Rebengiuc joacă din nou împreună într-un lungmetraj.

Fanii celor doi actori îi vor putea vedea încă o dată pe cei doi mari actori în recent premiatul film de la Berlin, „Aferim!”.

Regizorul Radu Jude și i-a dorit foarte mult pe cei doi actori în lungmetrajul prezentat într-un comunicat de presă astfel:

„AFERIM!” este un film istoric, a cărui acţiune are loc în Ţara Românească a începutului de secol XIX și vorbește despre sclavia romilor din Țările Române. A fost filmat în Dobrogea, în munții Măcinului și în mai multe localități din județul Giurgiu. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoţit de fiul său (Mihai Comănoiu) caută un rob fugar (Cuzin Toma).

Radu Jude și-a dorit ca prin filmul „Aferim!” să aducă și un omagiu peliculei „Moromeții”, în care Victor Rebengiuc și Luminița Gheorghiu i-au interpretat magistral pe pe Ilie și pe Catrina Moromete.

Cei doi actori au fost foarte încântați de propunere și de colaborarea cu Radu Jude.
„Mă bucur că am lucrat cu Radu Jude. A fost o întâlnire foarte plăcută, o revenire în prezent şi o aducere aminte de la colaborarea cu el pe platourile de la „Moartea Domnului Lăzărescu, unde Radu a fost asistent de regie. M-am bucurat foarte tare când mi-a spus că voi juca împreună cu Victor Rebengiuc cu care m-am simţit foarte bine şi abia aştept o nouă provocare din partea lui Radu, o nouă partitură pentru mine şi Victor”, a declarat Luminiţa Gheorghiu pentru jurnalul.ro.

Victor Rebengiuc și Luminița Gheorghiu în Moromeții Captură Film
Victor Rebengiuc și Luminița Gheorghiu în Moromeții Captură Film

„Am fost foarte fericit că mi s-a oferit ocazia să joc din nou cu Luminiţa, partenera mea minunată din „Moromeţii” şi am înţeles ca Radu Jude a dorit să aducă un omagiu filmului lui Stere Gulea prin acest scurt şi dur moment din filmul „Aferim!”. Sunt fericit că în argintul „Ursului” se găseşte o fărâmă din prestaţia mea şi a Luminiţei”, a afirmat Victor Rebengiuc.

Pe 13 martie, filmul va rula și în cinematografele din România și se anunță a fi cel mai așteptat film românesc al anului.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.