Drama președintelui Cristinel: Moș Nicolae a venit cu mascații

Cristinel Bîgiu FOTO: realitatea.net

Președintele Consiliului Județean Buzău, Marian Cristinel Bîgiu, în vârstă de 47 de ani, a fost ridicat și reținut de procurorii Departamentului Național Anticorupție fiind acuzat că a luat mită. Acesta ar fi fost surprins în flagrant în tip ce primea 50 de mii de lei pentru a influența acordarea unei unui contract cu administrația județului Buzău.

La sediul Consiliului Județean Buzău și acasă la președintele Bîgiu s-au făcut mai multe percheziții care s-au încheiat spre miezul nopții. Alături Bîgiu a mai fost reținut și liderul organizației de tineret a PNL Buzău.

Procurorii susțin că președintele CJ Buzău urma să primească 200.000 de lei în mai multe tranșe pentru a favoriza o firmă pentru obținerea unui contract cu administrația publică pe care o conduce.

Viața și cariera

Marian Cristinel Bîgiu are 47 de ani și a fost ales președintele Consiliului Județean Buzău în 2012, pe listele Uniunii Social Democrate (USL), din partea liberalilor.

În luna septembrie, profitând de Ordonanța de Urgență a Guvernului, care a dat liber primarilor și președinților de Consilii Județene să-și schimbe partidul, a trecut la PSD.

A absolvit științe economice și a fost membru PNL timp de 17 ani. În 2008 a fost ales senator PNL. Potrivit declarației sale de avere, Bîgiu deține patru terenuri intravilane în comuna Vernești, Buzău, are două apartament și o casă. De asemenea, are spații comerciale, active financiare, dar și datorii de aproximativ 200.000 de euro.

O seară cu multe emoții: „Moș Nicolae este pe drum”

Înainte de întâlnirea cu procurorii DNA, Cristinel Bîgiu își anunța susținătorii de pe rețeaua de socializare că îl așteaptă pe Moș Nicolae.

„Aveți ghetuțele pregătite? Moș Nicolae este pe drum. Să ne aducă sănătatea și liniște tuturor!”, a scris președintele Consiliului Județean Buzău pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, după ce a fost dus la audieri, pagina a fost ștearsă, cel mai probabil de cei care o administrează.

Potrivit Digi24, 18 din cei 41 de președinți de consilii județene apar în dosare penale care se află în curs de cercetare sau au ajuns în instanțe.

Printre cele mai celebre dosare sunt cele ale șefului de la Mehedinți, Adrian Duicu, liderului de la Cluj, Horia Uioreanu sau ale lui Nicușor Constantinescu, președintele CJ Constanța.