Dragnea: Iohannis, Cioloș și unii miniștri „vor plăti în instanță”, după ce PSD ia puterea

Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că toți cei pe care îi consideră responsabili de greșelile ultimului an trebuie să „plătească” în instanță. I-a nominalizat pe președintele Klaus Iohannis, Dacian Cioloș și miniștrii săi.

„Aş vrea să se apropie dreptatea de toţi. Dacă vom câştiga alegerile vom face ceea ce am promis cu USL, dar din păcate USL s-a rupt. Vom face dreptate până la capăt. (…) Să plăteasă toţi pentru tot răul pe care l-au făcut. Toţi. Indiferent despre cine e vorba”, a spus Liviu Dragnea, făcând referire la declaraţiile lui Klaus Iohannis, privind politicienii care atacă justiţia pentru că simt că „dreptatea se apropie” de ei, potrivit Digi24. Întrebat dacă se referă şi la preşedinte când spune că trebuie să „plătească toţi”, Dragnea a confirmat, enumerând şi alte persoane.

„Trebuie duse la capăt anchetele referitoare la case, de exemplu, că tot îi place să vorbească despre dreptate. Dreptatea să se apropie de toţi. Premierul Cioloş trebuie să plătească împreună cu ministrul Culturii şi cu ceilalţi oficiali şi funcţionari implicaţi în marea fraudă de la Cuminţenia Pământului.

Acolo s-a încălcat legea de la început şi şi acum se încalcă. Trebuie să plătească ministrul Sănătăţii pentru prejudiciul uriaş pe care l-a adus bolnavilor din România, atât bolnavilor de hepatita C, cât şi milioanelor de români bolnavi, pentru care nu a vrut să scadă preţurile la medicamente”, a spus liderul PSD.

I-a nominalizat pe ministrul Fondurilor Europene, din cauza căruia „România a pierdut miliarde în acest an”, dar şi pe ministrul Agriculturii, „care şi-a permis să întârzie subvenţiile la agricultură 8 luni de zile”. „Toţi ăştia – şi ceilalţi pe care nu îi numesc în seara asta – vor trebui să plătească şi vor plăti”, a conchis Liviu Dragnea.

Prima reacție la declarația lui Dragnea a venit din partea lui Clotilde Armand, lider USR.

„Din nou asistăm la aceleași atacuri împotriva președintelui, a premierului Dacian Cioloş şi a miniştrilor cheie din cabinetul său, atacuri orchestrate de eterna Coaliţie a Penalilor prin vocea ei cea mai reprezentativă, Liviu Dragnea.

Pe înțelesul tuturor Dragnea ne spune că dacă PSD câștigă alegerile ei fac leagea: „Toţi ăştia – şi ceilalţi pe care nu îi numesc în seara asta – vor trebui să plătească şi vor plăti”. Nu cred că dvs. sunteți cel mai potrivit să discutați despre cinste, transparență și bună guvernare. Nu guvernul Cioloș și nici USR a condus România până acum, Coaliția Penalilor al cărui membru de vază sunteți împreună cu Tăriceanu și partidele voastre au făcut asta.

Știu că sunteți panicaţi de unii miniștri competenți din Guvern care au demascat interesele voastre corupte și de ascensiunea Uniunii Salvaţi România. Din cauza asta ați dezlănţuit o campanie furibundă de denigrare la adresa lor, a lui Nicuşor Dan, Cristian Ghinea și Vlad Alexandrescu.

Ce nu știți domnule Dragnea este că în continuare sute şi mii de cetăţeni români din toată ţara susțin proiectului USR de înnoire a clasei politice, de susţinere fără ezitare a statului de drept şi a luptei împotriva corupţiei şi de transparentizare a procesului politic. Timpul vostru a trecut și schimbarea este inevitabilă. Mai devreme sau mai târziu cetăţenii oneşti ai acestei ţări vă vor mătura de la putere, oricât de tare v-ați agita”, afirmă Clotilde Armand, pe contul de Facebook.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.