Dr. Menci îi cere grațierea lui Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a primit o cerere de grațierea din partea lui Gheorghe Mencinicopschi, condamnat pentru fapte de corupție în dosarul de privatizare a Institutului de Cercetări Alimentare.

Mencinicopschi a primit o pedeapsă de opt ani cu executare pentru abuz în serviciu și cere grațierea prin intermediul avocatului și soției sale pentru că ar avea o stare de sănătate precară și i-ar putea pune viața în pericol, potrivit stiripesurse.ro.

„O spun cu toată onestitatea, demnitatea că sunt nevinovat, în continuare susţin că privatizarea s-a realizat absolut legal, cel puţin din punctul nostru de vedere al Institutului (de Cercetări Alimentare, n.r.). A fost una dintre privatizările cele mai de succes, dovadă că Institutul de Cercetări Alimentare nu doar există este un institut performant, de talie mondială.

Ce mi s-a întâmplat mie nu aş dori să îi se întâmple niciunul român din ţară asta. Sunt liniştit, voi merge la puşcărie. Mă bucur că familia mă înţelege, ai mei ştiu cine sunt”, declara Mencinicopschi după aflarea deciziei judecătorilor.

Fost director al ICA, Gheorghe Mencinicopschi a mai fost acuzat de complicitate la infracțiunea de stabilire a unei valori diminuate față de valoarea comercială reală a institutului și de fals în înscrisuri sub semnătură privată.