Două schelete preistorice, descoperite într-o situație rară

Arheologii greci au făcut una dintre cele mai interesante descoperiri ale ultimilor ani, după ce au găsit două schelete preistorice, vechi de 6000 de ani.

Ineditul situației este dat de faptul că cele două schelete descoperite într-o peșteră din Diros, în sudul peninsulei Peloponez, erau îmbrățișate.

Datările făcute cu carbon 14 au dezvăluit faptul că cei doi au trăit în jurul anului 3800 î.e.n, iar Ministerul Culturii din Grecia se poate lăuda cu faptul că astfel de descoperiri sunt foarte rare.

„Mormintele duble în care cei doi decedaţi sunt descoperiţi îmbrăţişaţi sunt foarte rare, iar cel din Diros este unul dintre cele mai vechi sau, poate, cel mai vechi descoperit în lume până în prezent”, a declarat într-un comunicat de presă Ministerul Culturii din Grecia.

Scheletele descoperite în Grecia
Scheletele descoperite în Grecia

Testele ADN au mai arătat și faptul că scheletele aparțin unui bărbat tânăr și unei femei tinere, iar faptul că au fost așezați într-o poziție paralelă unul față de celălalt arată că cei doi puteau fi un cuplu. Momentan, nu se știe dacă cei doi sunt rude sau au fost un cuplu, dar testele ADN vor clarifica acest lucru pe viitor.

Scheletele descoperite în Grecia
Scheletele descoperite în Grecia

Același sit a mai adus la lumină și alte descoperiri la fel de importante, iar arheologii au găsit rămășițele pământești ale unui copil și ale unui fetus. De asemenea, grecii au descoperit şi un osuar cu o lăţime de patru metri, a cărui bază este alcătuită din pietriş, conţinând oseminte provenind de la zeci de oameni preistorici și este considerat un „unicat” pentru acea epocă.

„Credem cu certitudine că acest loc a fost utilizat pentru a adăposti rămăşiţele pământeşti ale morţilor, vreme de mii de ani”, mai precizează Ministerul Culturii din Grecia în acelaşi comunicat, informează huffingtonpost.com.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.