Dosarul Microsoft. Sentințe cu executare majorate și definitive

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au majorat pedepsele din dosarul Microsoft. Pedeapsa cea mai mare a primit-o Gheorghe Ștefan, fostul primar din Piatra Neamț, care va avea de stat în închisoare 6 ani.

Dumitru Nicolae și Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea, au fost condamnați amândoi la câte 2 ani și 4 luni de închisoare cu executare.

Fostul ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale, Gabriel Sandu, a primit 3 ani de închisoare cu executare.

Înalta Curte a mai decis confiscare a 2 milioane de dolari și a unui milion de dolari de la Dumitru Nicolae, zis „Niro”. Dorin Cocoș trebuie să-i returneze statului 9 milioane de euro.

Dorin Cocoș, Nicolae Dumitru, Gheorghe Ștefan au fost acuzați de trafic de influență și spălare de bani, iar Gabriel Sandu a fost judecat pentru luare de mită și spălare de bani.

Procurorii spun că Dorin Cocoș ar fi cerut 9 milioane de euro de la Claudiu Florică și Dinu Pescariu pentru a fi semnat un contract de licențiere Microsoft cu Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Cocoș ar fi cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Ștefan și Sandu, pentru a interveni în achiziționare licențelor Microsoft. Din aceștia, 15,7 milioane de euro ar fi ajuns în contul unor firme controlate de cei trei sau prin intermediari.

Recomandările editorilor GreatNews:

15 adevăruri cruciale despre vaccinuri pe care orice părinte din România ar trebui să le știe

https://greatnews.ro/sondaj-nicusor-dan-psd-nu-ar-avea-nicio-problema-sa-formeze-viitorul-guvern/