Dorință îndeplinită: a văzut oceanul pentru prima dată la 100 de ani

oceanul la 100 de ani
Ruby Holt a văzut oceanul pentru prima dată la 100 de ani. Foto: Captură YouTube

Ruby Holt și-a petrecut cea mai mare parte a vieții sale la o fermă din Tennessee, SUA. Aici, ea a trăit din culesul bumbacului și a crescut 4 copii, așa că nu a avut niciodată timp sau bani ca să meargă la plajă, deși toată viața și-a dorit acest lucru, scrie Associated Press.

Însă în luna noiembrie, cu doar câteva săptămâni înainte de a împlini 101 ani, Holt a reușit să vadă oceanul în timpul unei călătorii în Golful Mexic. Excursia a fost un cadou primit din partea unei orgnizații specializate în a le îndeplini dorințe vârstnicilor, ONG-ul colaborând și cu centrul de îngrijire în care bătrâna locuiește.

Când a ajuns la ocean, Holt s-a plimbat de-a lungul țărmului acoperit de nisip alb sprijinită de personalul centrului. S-a descălțat și a simțit apa atingându-i picioarele. „E rece”, a spus bătrâna de mai multe ori.

„Am auzit oamenii vorbind despre el și despre cât de minunat este și am vrut să îl văd și eu, însă nu am avut niciodată ocazia”, și-a amintit ea.

Excursia pe care Holt și-a dorit-o o viață întreagă a devenit realitate datorită centrului de îngrijire „Brookdale Senior Living Solutions”, care a colaborat cu organizația „Dorință de-o viață”.

Mark Davis, directorul executiv al centrului, a arătat că două îngrijitoare au completat o cerere către organizația care îndeplinește dorințe după ce au aflat că bătrâna de 100 de ani nu văzuse niciodată oceanul, deși visase mereu să ajungă pe coastă.

„În vară am organizat o bătaie cu pistoale cu apă în curte și am ajuns să vorbim despre apă, despre plajă. Așa le-a spus fetelor că nu a fost niciodată”, a arătat Davis.

Stând pe țărm, bătrâna a spus că nu a văzut niciodată ceva atât de mare precum oceanul.

„Când am mers în camera ei, ne arăta oceanul, iar expresia ei era …. rămăsese fără cuvinte”, a mai declarat Davis.

Holt, care va împlini 101 ani pe 13 decembrie, a povestit că, trăind la țară, nu a reușit niciodată că își permită o excursie pe coasta SUA. Cu excepția excursiei din Golful Mexic, ea mai părăsise o singură dată statul Tennessee.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.