FOTO: chuddlesworth/Flickr

Lucian și Alex, doi studenți la Politehnica din Timișoara, vor sta toată vancanța de vară în laborator. Potrivit Digi24, cei doi lucrează la un prototip de pantofi inteligenți, care ar putea număra pașii, ți-ar putea face masaj sau te-ar atenționa prin smartphone atunci când calci greșit.

De asemenea, pantofii îți arată pe smartphone exact zona în care pui presiune mai mare atunci când calci. Cei doi studenți au lucrat la senzorii aplicați pe branțuri aproximativ o lună.

După ce branțurile sunt introduse în pantofi și sunt conectați cu smartphone-ul, ai putea afla, de exemplu, câți pași ai făcut până la birou, iar după o perioadă lungă de mers pe jos sau stat în picioare, atunci când te relaxezi, poți porni aplicația de masare a tălpilor, încorporată în aceleași branțuri. De asemenea, sunt de mare ajutor și pentru cei care conduc.

„Pentru persoanele care conduc e foarte obositor să stai cu piciorul pe pedală și tocmai de aceea am pus și niște motoare care vibrează și îți fac masaj”, a declarat Alexandru Gălușcă, unul dintre cei doi studenți care lucrează la proiect, citat de Digi24.

Preparatorul fizic Bogdan Almăjan, lector universitar, e de părere că acești pantofi inteligenți ar putea fi folosiți și pentru minimalizarea unor deficiențe în medicina sportivă.

Studenții au nevoie de câteva mii de euro pentru a transforma branțurile în business. O pereche de pantofi inteligenți ar putea costa în jur de 500 de lei.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în construcții în Germania, Danemarca, Franța. Salarii de peste 1.700 de euro
Locuri de muncă în vânzări, în Germania și Austria. Contract legal, încheiat direct cu angajatorul
Locuri de muncă în fabrici din Germania și Olanda. Salariile ajung la 2.700 de euro

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.