Doi români s-au filmat în timp ce furau dintr-un supermarket din Anglia

S-au filmat în timp ce furau din supermarket

Doi tineri români s-au filmat cu telefonul mobil în timp ce furau dintr-un supermarket din Marea Britanie și au postat apoi înregistrarea pe Facebook.

Unul dintre tineri îi arată celui cu care era însoțit, cum se fură dintr-un supermarket, dar și cum să se ferească de paznici.

Filmarea apare în contextul în care marți seara, postul de televiziune britanic Channel 4 a difuzat primul episod din documentarul „The Romanians Are Coming” („Vin românii”), în cadrul căruia au fost prezentate poveştile a trei români ajunşi în Marea Britanie din perspectiva lor, dincolo de materialele apărute în presă în legătură cu imigraţia.

Personajul narator al primului episod al documentarului „The Romanians Are Coming” („Vin românii”), difuzat marţi seara de postul de televiziune britanic Channel 4, este un rom român, Alex Fechete Petru, care povesteşte despre cei 20.000 de români care au ajuns în Marea Britanie anul trecut.

„Dar nu vreau să vă mint, sunt unii români care vin fără locuri de muncă sau care nu au unde să locuiască. Şi astfel de romi vă sperie pe voi”, a afirmat Alex Fechete Petru.

Documentarul prezintă tocmai poveştile a trei astfel de persoane. Alex (o persoană diferită faţă narator) este un român care s-a mutat în Marea Britanie din Canada, unde a petrecut câţiva ani. El vorbeşte perfect engleza cu accent canadian şi în prezent lucrează ca agent de salubritate, în timp ce doarme într-o parcare din apropiere de staţia Victoria.

Lucrurile stau şi mai rău pentru Sandu, tatăl a nouă copii care a venit dintr-una dintre cele mai sărace zone ale României în căutarea unui loc de muncă, însoţit de fiul său cel mare, după cum relatează mediafax.ro.

După difuzarea documentarului, ambasadorul României la Londra, Ion Jinga, s-a declarat „surprins şi extrem de dezamăgit” de modul în care românii din Marea Britanie de postul TV Channel 4.

„În urma publicării, de către postul de televiziune Channel 4, a sumarului de prezentare a documentarului, Ambasadorul României la Londra, dr. Ion Jinga, a transmis o scrisoare producătorului emisiunii, Katie Buchanan, exprimând surprinderea şi dezamăgirea cu privire la conţinutul mesajului de promovare şi, totodată, speranţa că situaţia va fi corectată, că documentarul va avea un conţinut obiectiv şi nu va prezenta o imagine distorsionată a ansamblului comunităţii româneşti din Marea Britanie”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Ambasadei României la Londra.

De asemenea, ambasadorul Ion Jinga i-a trimis, pe 13 februarie, producătorului Katie Buchanan o scrisoare în care se arată „surprins şi extrem de dezamăgit” de modul în care comunitatea românească din Marea Britanie este prezentantă în trailerul acestui documentar.