Dilemă la malul mării. Oamenii lui Mazăre i-ar cere bani, dar e „aberant”

Radu Mazăre. Foto: Ionuț Fantaziu
Radu Mazăre. Foto: Ionuț Fantaziu

Primarul Constanței, Radu Mazăre, suspendat din funcție după ce a fost băgat în arest preventiv din cauza unui dosar instrumentat de procurorii DNA, i-a pus în dificultate pe consilierii locali.

În ședința Consiliului Local Constanța din 30 martie, consilierii au amânat luare unei decizii importante. Aceștia trebuia să decidă ca și Consiliul Local să fie parte civilă și să ceară daune în dosarul DNA al lui Radu Mazăre. Potrivit Ziua de Constanța, viceprimarul Decebal Făgădău, care a preluat atribuțiile lui Mazăre, a declarat că se află într-o „situație aberantă”.

„Consiliul Local a aprobat nişte vânzări. Consiliul Local a aprobat la ce preţuri să se facă aceste vânzări. Consiliul Local a aprobat o expertiză pe care şi-a însuşit-o şi din care reiese că nu există niciun prejudiciu. Pe cale de consecinţă, mi se pare nefiresc să recunoşti un potenţial prejudiciu atâta vreme cât ai votat pentru vânzare, pentru stabilire de preţ”, a declarat Făgădău.

Consiliul Local ar trebui să ceară recuperarea prejudiciului de la Radu Mazăre, acesta fiind acuzat că ar fi influențat vânzarea unor terenuri ale Primăriei Constanța la prețuri mult subevaluate.

Situația este delicată, întrucât există un precedent într-o astfel de situație. La Buzău, consilierii locali au intrat în atenția DNA după ce au refuzat să se constituie parte civilă în dosarul de corupție al primarului.