Șase senatori, Nicolae Bădălău, Florinel Butnaru, Sorin Constantin Lazăr, Pavel Marian (PSD), Nelu Tătaru (PNL) şi Ioan Iovescu (PPDD), s-au gândit la o lege prin care să refacă un echilibru de gen și să promoveze egalitatea de șanse între femei și bărbați.

Mai exact, senatorii vor ca bărbații să sărbătorească pe 19 noiembrie, la fel cum fac femeile pe 8 martie. Senatorii cred că motivele celebrării sunt legate de realizările sociale, politicile şi condiţiile economice ale femeilor, cât şi de fenomenul discriminării, iar puţine persoane cunosc că există şi o Zi Internaţională a Bărbatului, potrivit gandul.info.

În expunerea de motive, parlamentarii au citat Wikipedia, care arată că Ziua Bărbatului a fost inaugurată în Trinidad Tobago, în 1999, fiind sărbătorită în 60 de țări.

„Obiectivele sărbătoririi Zilei Internaţionale a Bărbatului includ concentarea asupra sănătăţii bărbaţilor şi băieţilor, îmbunătăţirea relaţiilor între sexe, promovarea egalităţii între sexe şi prezentarea de modele masculine de urmat.

Este o ocazie pentru a evidenţia discriminarea faţă de bărbaţi şi băieţi şi pentru a sărbători realizările şi contribuţiile lor, în special contribuţiile lor la comunitate, familie, căsătorie şi grija de copii”, mai spun senatorii în susținerea legii.

Proiectul legislativ mai precizează ca pe 19 noiembrie, autoritățile locale vor putea organiza manifestări și acțiuni publice dedicate Zilei Bărbatului.

FOTO: meryddian/Flickr

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: