Despăgubire uriașă câștigată în instanță de un copil din România mușcat de un maidanez

Familia unui copil care a fost mușcat de un câine comunitar din Galați va primi o despăgubire de 10.000 de euro. Decizia magistraților este definitivă, iar Primăria Galați este obligată să plătească suma, anunță digi24.ro.

Părinţii au povestit că au dat în judecată municipalitatea doar după ce au văzut că instituţia nu ia nicio măsură pentru ca astfel de cazuri să nu se mai repete.

Copilul a fost mușcat în anul 2013, pe când avea 2 ani. Acesta se juca în curtea interioară a blocului și a fost atacat de un maidanez.

„Avea hainele rupte, era muşcat de faţă, de cap, de mâini. Era în stare de şoc săracul”, a povestit Răzvan Bordei, tatăl copilului, pentru postul de televiziune.

Iniţial, părinţii au cerut municipalităţii să adune maidanezii de pe străzile din Galaţi, dar deoarece primăria nu a luat nicio măsură în acest sens, au dat în judecată instituţia. Magistraţii de la Curtea de Apel Iaşi le-au dat dreptate şi au stabilit că Primăria Galaţi trebuie să le plătească 10.000 de euro daune, mai notează digi24.ro.

Reprezentanții Primăriei Galaţi au anunțat că nu comentează decizia instanței și că aceasta va fi pusă în aplicare.

Recomandările editorilor GreatNews:

7 locuri spectaculoase din România în care nu ai voie să intri
Șase sate de poveste din Bucovina, pe care trebuie să le vizitezi anul acesta
Satul în care se dau case gratis. Câte familii s-au mutat la țară