Declarație surprinzătoare a lui Vîntu. Dacă mă prindeau cu tot ce am făcut, stăteam la pușcărie pe viață

Dacă statul român m-ar fi prins cu ce am făcut, făceam puşcărie pe viaţă. Declarația aparține omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu , recent eliberat din închisoare, care a acordat un interviu pentru ziarul Adevărul, în care vorbește despre modul în care și-a construit averea atât el, cât și cei din generația sa.

Întrebat de jurnaliștii de la Adevărul dacă și-a imaginat că o să fie condamnat,  Sorin Ovidiu Vîntu a răspuns că “nici în cele mai rele visuri”, adăugând că nu știe nici pentru ce a făcut închisoare și nici pentru ce ar fi meritat să stea închis.

“Eu n-am lansat un anunţ de vânătoare, „vânaţi-mă, domnilor“, ferească sfântul. Domnule, hai să ne înţelegem. Habar n-are ce-am făcut şi pentru ce aş fi meritat să fac închisoare. A inventat nişte cauze în schimb şi cu aceste cauze m-a arestat, nu cu ce am făcut cu adevărat. Eu nu reclam faptul că am făcut închisoare, meritam să fac închisoare. Oho, şi încă mulţumesc lui Dumnezeu că am scăpat ieftin. Şi nu numai eu. Enorm de mulţi oameni pe care îi vedeţi pe prima scenă de business, politică, administrativă a ţării ar merita, la fel cum recunosc eu, să facă închisoare zeci de ani de-acum înainte”, a afirmat Sorin Ovidiu Vîntu.

Pe de altă parte, omul de afaceri a spus că a acceptat autoritatea statului, în ciuda faptului că  “puteam pleca din această ţară, să-mi cumpăr o insuliţă şi să mă declar rege”.

În același interviu, Sorin Ovidiu Vîntu a mai spus că eșecul României ar fi cauzat de către generația sa.

“În primă fază, domnilor, omul de afaceri fură. În 1990, noi eram ca un banc de piranha. Ne năpusteam asupra a tot ceea ce mişca. Fără legi, fără taxe, fără impozite, fără nimic. Majoritatea celor care fac bani prin mijloace total incorecte, ori cu abateri grave de la lege, ori cu abateri grave de la morală, ei bine, după ce fac bani, aceşti oameni simt nevoia să se onorabilizeze. Moment în care încep actele de caritate. E momentul în care omul de afaceri încearcă să întoarcă societăţii ceva din ceea ce aceasta i-a dat. Din nefericire, voi, societatea, nu ştiţi să-l mulgeţi pe omul de afaceri pocăit. Pocăit între ghilimele. În felul acesta i-aţi descurajat pe majoritatea celor care vă puteau oferi ceva. A venit vremea să înţelegeţi că este cazul să învăţaţi să luaţi de la noi”, este de părere omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.