Decizie: Șefa de promoție eliminată la BAC și-a recâștigat diploma

Alexandra Burtă FOTO: Facebook
Alexandra Burtă FOTO: Facebook

Alexandra Burtă, alături de alți 11 elevi din cei 108 care au fost eliminați din examenul de Bacalaureat la Colegiul Tehnic „Unirea” din orașul Ștei, a câștigat în instanță diploma.

Cei 12 elevi care au câștigat în instanță sunt și singurii din cei 108 care au contestat în fața judecătorilor decizia Ministerului Educației. Decizia nu este una definitivă și poate fi atacată.

„Admite acţiunea formulată de reclamanta BURTA ALEXANDRA MARIA în contradictoriu cu pârâtul INSPECTORATUL ŞCOLAR al JUDEŢULUI BIHOR prin COMISIA JUDEŢEANĂ de BACALAUREAT BIHOR şi COMISIA de BACALAUREAT din CENTRUL de EXAMEN COLEGIUL TEHNIC „UNIREA” ŞTEI, având ca obiect suspendare act administrativ şi în consecinţă:

Dispune suspendarea efectelor Procesului verbal de sancţionare a candidatului nr. 032/07.07.2015 de la Centrul de examen nr. 309 din Unitatea de învăţământ Colegiul Tehnic „Unirea” Ştei, privind eliminarea reclamantului de la examenul de bacalaureat disciplina – matematică, până la pronunţarea instanţei de fond. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi 16.07.2015″, se arată în sentiţa pe scurt, publicată pe site-ul Tribunalului Bihor.

Cazul Alexandrei Burtă, care a terminat ca șefă de promoție, a stârnit numeroase reacții în mediul online. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că eleva ar fi cooperat în timpul examenului cu alți colegi din stânga și din dreapta, potrivit analizei video care a fost făcută de examinatori.

Potrivit rezultatelor la Bacalaureat, Alexandra Burtă a luat nota 9 la proba scrisă de Limba si Literatura Română, nota 9,7 la Geografie, iar la proba de Matematică a fost eliminată din examen.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reduceri eMAG. A doua zi de campanie cu prețuri șoc
Mari reduceri la monitoare, sisteme desktop PC și laptopuri, la eMAG
Locuri de muncă în vânzări, în Germania și Austria. Contract legal, încheiat direct cu angajatorul
Locuri de muncă în fabrici din Germania și Olanda. Salariile ajung la 2.700 de euro

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.