Decizia CNA după ce Pro TV a dezvăluit identitatea fetei violate din Vaslui

la măruță
Foto: Pagina de Facebook a emisiunii "La Măruță"

Consiliul Național al Audiovizualului nu a dat nicio sancțiune postului de televiziune Pro TV în cazul apariției fetei din Vaslui în emisiunea „La Măruță”, informează paginademedia.ro.

Membrii CNA nu au reușit să ajungă la niciun acord în ședința de ieri.

Florin Gabrea a propus amenda maximă de 200.000 de lei, dar sancțiunea nu a trecut la vot. Un alt membru CNA a propus oprirea emisiei timp de 10 minute, însă și-a retras propunerea înainte de a se trece la vot.

Propunerea de a amenda postul Pro TV cu 200.000 de lei nu a întrunit numărul minim de voturi (6) pentru a fi validată.

Dorina Rusu, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Valentin Jucan și Florin Gabrea au fost în favoarea sancționării, în timp ce Laura Georgescu, Radu Herjeu și Radu Călin Cristea au fost împotrivă. Cei trei au considerat că postul nu poate fi sancționat întrucât există acordul scris din partea fetei, mai notează paginademedia.ro.

CNA a discutat cazul „La Măruță” și în ședința din 23 iulie, la două zile după apariția fetei pe post. În ședința de săptămâna trecută reprezentanții postului au spus că reporterul emisiunii a avut acordul scris al fetei și al mamei ei pentru apariția lor pe post. Forul a decis amânarea subiectului după ce un membru CNA a sunat-o pe mama tinerei și aceasta a povestit cum a obținut echipa emisiunii interviul cu cele două, susținând că acordul a fost semnat după difuzarea emisiunii și că i se promisese că va apărea pe sticlă doar cinci minute și nu o oră și jumătate.

Monica Gubernat, membru CNA, a spus că subiectul va fi reluat într-o ședință viitoare.

„Echipa emisiunii „La Măruţă” a început „presiunile” asupra fiicei mele”

Mama fetei din Vaslui a trimis CNA și o scrisoare în care a vorbit despre presiunile pe care echipa Pro TV le-a făcut asupra sa și asupra fetei.

„Reporterul emisiunii, domnişoara Larisa Toma, a intrat în curtea casei, fără a fi invitată, şi întrucât eram pe terasă, aceasta mi-a cerut să intrăm repede în casă pentru a evita să fim filmaţi de ceilalţi reporteri aflaţi în faţa casei mele, în afara porţii. Am fost uimită şi nu am realizat pe moment ce se întâmplă, astfel încât am intrat în casă unde domnişoara reporter a insistat pentru apariţia mea în cadrul emisiunii „La Măruţă” pentru doar cinci minute, cu spatele, fără a mi se vedea faţa, ori cu faţa protejată, pentru a mulţumi susţinătorilor fiicei mele”, a povestit femeia.

Aceasta a acceptat în cele din urmă să apară în emisiune, însă doar pentru cinci minute pentru a le mulţumi oamenilor pentru susţinere, nu şi pentru a discuta despre cazul fiicei sale.

„Abia în timpul filmărilor am constatat că intenţia realizatorilor emisiunii a fost mai mult decât de a mă filma pentru cinci minute, însă am realizat că fiind în direct în cadrul acestei emisiuni nu puteam riposta în niciun mod. De asemenea, deşi ni s-a comunicat de către familia mea chiar în timpul emisiunii că nu-mi este protejată identitatea în niciun mod, nici în această privinţă nu am putut reacţiona, domnişoara reporter mi-a şoptit că „arăt mai bine aşa” sugerându-mi că nu e frumos să stau cu spatele la oamenii cărora vreau să le mulţumesc”, a mai explicat femeia în scrisoare.

Mama tinerei din Vaslui a detaliat și felul în care fiica sa a fost convinsă să apară pe sticlă: „În timpul pauzei publicitare, echipa emisiunii „La Măruţă”, aflată în incinta locuinţei mele, a început „presiunile” asupra fiicei mele, căreia i-au spus „ar fi bine şi frumos să mulţumească ea personal celor care o susţin” pentru că „uite câtă lume este alături de tine”. Aceasta s-a simţit datoare să facă aceste gest însă precizez în mod expres că intervenţia fiicei mele nu s-a produs din iniţiativa fiicei mele, respectiv nu la cererea acesteia, ci în urma demersurilor echipei „La Măruţă””.

„După finalizarea filmărilor, echipa emisiunii mi-a pus în faţă două coli de hârtie al cărui conţinut nu am reuşit să-l desluşesc întrucât eram supărată pe modul în care au decurs lucrurile în legătură cu filmările pentru emisiune şi că nimic din ceea ce discutasem înaintea filmărilor nu fusese respectat de către angajaţii Pro TV, emisiunea luând altă turnură decât ceea ce mi se promisese înaintea filmărilor”, a mai arătat femeia în scrisoare.

reduceri emag

Recomandările editorilor GreatNews:

6 zile de reduceri mari la eMAG. Cele mai bune oferte ale verii
Reduceri eMAG MacBook. Cele mai bune oferte
Locuri de muncă pentru șoferi români în străinătate