De ce nu? Un primar de sector vrea să impoziteze Palatul Parlamentului

Într-o țară ai cărui conducători s-au specializat în instituirea de taxe, un primar vrea să impoziteze și sediul aleșilor.

Daniel Florea, primarul Sectorului 5, unde se află Palatul Parlamentului, colosala clădire ridicată de regimul Ceaușescu, care este acum sediu pentru senatorii și deputații români, are câteva idei neobișnuite.

Guvernul a stabilit în urmă cu aproape un an că valoarea de inventar a clădirii Palatului Parlamentului este de 1 miliard de euro. Terenul ajunge şi el la tot la un miliard de euro, scrie Digi24.

”La un miliard taxa este de 1,5 la sută, deci la bugetul local ar veni în jur de 15 milioane de euro pe an”, a calculat rapid Daniel Florea, originar din Călărași.

15 milioane de euro înseamnă mai mult de jumătate din bugetul total al Primăriei Sectorului 5.

Gabriel Vlase, vicepreședintele Camerei Deputaților și coleg la PSD cu Daniel Florea, nu e de acord cu inițiativa edilului: ”De mutat banii de la bugetul statului la bugetele locale… Nu cred că asta e o soluţie sănătoasă. Imaginaţi-vă ce ar trebui să mutăm de la stat o groază de bani pentru clădirile statului, să îi dăm la primării”.

Ideea va putea fi implementată doar prin modificarea codului fiscal.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.