Dan Voiculescu rămâne la închisoare. Cererea de anulare a pedepsei, respinsă

Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de anulare a pedepsei lui Dan Voiculescu, decizia fiind definitivă.
Dacă ar fi fost admisă contestaţia, judecătorii puteau decide eliberarea lui Voiculescu şi rejudecarea apelului din dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

Astfel, omul de afaceri Dan Voiculescu rămâne cu condamnarea de 10 ani de închisoare primită în dosarul ICA.

Hotărârea a fost luată de un complet de divergenţă alcătuit din judecătorii Dan Lupaşcu, Isabellle Tocan şi Corina Cornelia Dăescu.

Hotărârea de marți vine după ce în decembrie, Lupaşcu şi Tocan nu au putut să cadă de acord asupra unei decizii privind contestaţia, astfel că a fost format completul de trei, pentru a fi luată o hotărâre definitivă.

La judecarea pe fond a cererii lui Dan Voiculescu, avocatul Gheorghiţă Mateuţ a solicitat anexarea la dosar a înregistrărilor şedinţelor de judecată în dosarul ICA, deoarece, susţinea apărătorul, se va putea observa comportamentul completului, „care fost constant de rea-credinţă”.

„Se observă pornirea instanţei orientată clar în obţinerea unei soluţii de condamnare, de la primul la ultimul termen de judecată”, a spus Mateuţ, în sala de judecată, citat de mediafax.ro.

Pe de altă parte, procurorul de şedinţă a arătat atunci că nu i se pare normal ca în sala de şedinţă să se facă aprecieri cu privire la capacitatea unui judecător.

Curtea de Apel Bucureşti a admis în principiu, în octombrie 2014, judecarea cererilor de anulare a pedepselor formulate de Dan Voiculescu şi Sorin Pantiş, condamnaţi la zece, respectiv şapte ani de închisoare, în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare.