Cum se fac lucrările în România: Stâlp în mijlocul străzii, într-o zonă foarte aglomerată

stalp in mijlocul strazii
Foto: Captură Digi24

Un stâlp de electricitate stă în mijlocul uneia dintre cele mai aglomerate zone ale capitalei, pe Bulevardul Pantelimon, în Zona Delfinului, relatează digi24.ro.

Artera de circulaţie a fost refăcută recent – au fost puse borduri şi au fost lărgite bretelele de circulaţie, doar că muncitorii au lăsat pe mijlocul unei bretele un stâlp de curent. În timp ce şoferii se chinuie să evite obstacolul, cei de la Primăria Bucureşti spun că intersecţia nu este gata şi că artera ar fi trebuit să rămână închisă.

Stâlpul de curent a rămas de aproape trei săptămâni în mijlocul arterei şi niciun indicator nu-i avertizează pe şoferi de obstacolul mai puţin obişnuit.

„Am contactat administratorul drumului pentru instalarea unor indicatoare”, a declarat Andrei Codău, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere București.

Însă reprezentanții Primăriei Capitalei susțin că lucrările din zonă nu au fost terminate, deși termenul de finalizare a trecut demult, din aprilie 2014.

„Lucrările la Bulevardul Pantelimon au impus reconfigurarea zonei… Etapele parcurse de constructor presupun realizarea fundaţiilor şi montarea noilor stâlpi de iluminat. Doar după finalizarea acestor paşi se va trece la demontarea sistemului şi a stâlpilor vechi”, se arată în răspunsul primăriei remis Digi24.

Tot reprezentanţii Primăriei susţin că până la finalizarea lucrărilor strada trebuie să rămână închisă. Cum acest lucru nu se întâmpla, șoferii trebuie să se adapteze și să ocolească stâlpul care face parte deja din arhitectura rutieră a zonei.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în construcții. Oferte din Suedia, Austria, Germania, Franța și Polonia
Încă 2 zile de reduceri uriașe la eMAG
Campioni la mărinimie. Oamenii care trudesc pentru a salva satele României

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.