Cum să-ți faci cea mai mică locuință. Sfaturi de la un cuplu sătul de rate

FOTO: tinyhousebuild.com
FOTO: tinyhousebuild.com

Gabriella și Andrew Morrison. Doi anonimi care în 2010 au hotărât să devină celebri. Dar nu prin investiții de milioane, nici prin cotații la bursă sau case luxoase. Acum cinci ani a fost momentul în care cuplul de americani au luat decizia vieții lor.

Chiar merită să plătești pentru o imensitate de casă toată viața, să fii sclavul ratelor? Asta era întrebarea care le bântuia zilele.

Când au aflat răspunsul potrivit lor, au scăpat de 90% din lucrurile pe care le aveau și s-au mutat în Baja Mexico pentru cinci luni, într-o rulotă, potrivit Business Insider. Atunci le-a și venit ideea să creeze singuri designul pentru o casă mică unde să locuiască.

„Prietenii și familia au fost sceptici. Nu înțelegeau care-i faza cu a te muta într-o căsuță mică și sigur s-au gândit că ne-am pierdut simțul realității”, își amintește Gabriella.

Doar că în doar patru luni, căsuța lor a fost gata. Și a costat doar 23.000 de dolari și alte 10.000 de dolari pentru a o compartimenta cu mobilier adecvat. Acum locuiesc undeva la țară, împreună cu fata lor și  un cățel și pur și simplu nu se văd în altă parte.

Și-au făcut și site site unde îi învață și pe alții să-și construiască micuța casă. Mai multe imagini găsiți pe TinyHouseBuild.com.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.