Cum să scapi de dureri cu ajutorul luminii

Durerile musculare și leziunile în urma unor activități sportive pot fi îngrijite cu lampa cu infraroșu. Aceasta este o soluție excelentă pentru a calma durerile musculare, în tratarea durerilor reumatice. Studiile mai spun că reușește și să accelereaze vindecarea diferitelor tipuri de leziuni.

Fizioterapia cu infraroșu este foarte des întâlnită în centrele SPA. Însă unul dintre cei mai mari producători mondiali specializați și în industria și arta iluminatului a creat o lampă cu infraroșu care poate fi folosită acasă.

Medici chinezi și japonezi studiază de mai bine de 30 de ani efectele tratamentelor cu lumina infraroșie. Potrivit studiilor, zeci de milioane de oameni din întreaga lume, în special din Orient, Europa și Austrialia, au folosit lampa cu infraroșu pentru a scăpa de dureri ale mușchilor.

Lampa cu infraroșu îmbunătățește local circulația sângelui. Astfel, se stabilește o viteză mai mare a transportului de metaboliți și a altor compuși biochimici esențiali. Avantajele acestei forme de terapie prin căldură se bazează pe îmbunătăţirea locală a circulaţiei sângelui în piele, cauzată de efectul vasodilatator.

De multe ori, durere apare din cauza irigării deficitare cu sânge, din cauza tensiunii arteriale sau a spasmelor. Potrivit studiilor, razele infraroșii reduc senzația de durere prin acțiunea directă asupra terminațiilor nervoase și a nervilor periferici.

Razele cu infraroșu pot scădea presiunea artierială diltatând capilarele sangvine. De asemenea, se mai spune că lumina infraroșie ar ajuta la întărirea sistemului nervos și ar reduce anxietatea, insomniile, migrenele sau oboseala.

Medicii chinezi au ajuns la concluzia că lampa cu infraroșu poate fi de efect în atenuarea durerilor lombare, sciatică, dureri în timpul menstruației și diverse alte afecțiuni.

Potrivit specialiștilor, lumina ajunge sub piele până la o adâncime de aproximativ 2,5 centrimetri, însă fără să simți o încălzire semnificativă. Prin această metodă, procesele de regenerare și absorbție de oxigen în țesuturi sunt activate.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.