Cum să îți calci hainele corect în câțiva pași simpli

Călcarea hainelor poate fi o îndeletnicire destul de complicată, însă dacă veți urma regulile de mai jos, treaba va merge ca pe roate, iar cămășile, pantalonii sau fustele voastre vor arăta excelent.

Unele materiale au nevoie de atenție specială, dar procesul de călcare poate fi extrem de simplu.

De ce ai nevoie:

– Un fier de călcat curat. Dacă aveți un fier de călcat vechi, cu rugină sau părți arse, vă puteți strica hainele.

Cei de la Philips România oferă o gamă largă de stații de călcat cu abur și pun la bătaie câteva produse care vă pot ușura cu mult misiunea.

– O masă de călcat

Da, o masă de călcat este necesară. Ele fac întreaga muncă să fie mai ușoară, oferind și protecție împotriva unor accidente. Pe lângă faptul că sunt confecționate din material ignifug, mesele de călcat permit eliberarea aburului în timpul călcatului.

da doamne

Pentru a accesa și alte oferte la produse necesare unui călcat corect și eficient, intrați aici.

– Puțină apă, de preferat într-o sticlă cu pulverizator.

Cum să îți calci corect cămășile

Este mai ușor decât crezi. Dacă urmezi instrucțiunile, ar trebui să calci o cămașă în doar trei minute.

Cel mai bine este să începu cu mânecile, deoarece ele vor putea apoi să fie lăsate pe marginea mesei de călcat. Important: Manșetele trebuie desfăcute!

Foto: FreeDigitalPhotos.net
Foto: FreeDigitalPhotos.net

 

Când te ocupi de gulerul cămășii, ai grijă să îl deschizi și să îl întinzi bine. După ce ai terminat, lasă cămașa pe un umeraș să se răcească. Dacă o porți imediat, vor apărea cute.

Cum să îți calci corect pantalonii

Aici este importantă și presiunea pe care o aplici hainelor în timpul călcatului. Vă puteți confrunta și cu câteva probleme, cum ar fi pierderea ”dungii” pantalonilor. Trebuie doar să așezați pantalonii pe masă și aliniați pantalonii.

Cuta ar trebui să meargă până la aproximativ zece centimetri de talie. Întotdeauna să vă ocupați mai întâi de partea din față a pantalonilor.

Pantalonii ”la dungă” trebuie atârnați apoi cel puțin o oră. Dacă aveți de călcat doar o pereche de blugi, atunci e nevoie doar de câteva minute, cât să se răcească.

Cum să îți calci corect fustele

Majoritatea fustelor sunt foarte ușor de călcat. Ca o regulă generală, începeți din partea superioară a fustelor și călcați până jos. O excepție o fac fustele care au încrețituri la bază. Aici este recomandat să începeți de jos în sus, spre talie. E nevoie doar de multă grijă la material.

Alte lucruri de știut despre un călcat eficient

Temperatura este foarte importantă. Materiale precum mătasea sau poliesterul au nevoie de mai multă atenție, deoarece pot fi distruse de temperaturile ridicate. Pentru ele trebuie să setați termostatul fierului de călcat la cel mai mic nivel.

Foto: Phillips.ro
Foto: Phillips.ro

Unele materiale pot fi călcate sub un alt material. Funcționează și cu hârtie de copt sau sub o lenjerie de pat.

Pentru lână, folosiți setarea medie a fierului de călcat, în timp ce pentru bumbac puteți folosi cea mai ridicată temperatură.