Cum reacționează o femeie care aude pentru prima dată, după o viață de liniște totală

Reacția femeii după operație Foto: Captură Youtube

După o viață de liniște totală în care orice sunet i-a fost necunoscut, o femeie a primit unul dintre cele mai frumoase cadouri de la viață, posibilitatea de a auzi clar toate sunetele din jurul ei.

Jo Milne este o femeie de 39 de ani din Gateshead, Marea Britanie și suferă de Sindromul Usher, care duce la diminuarea auzului, dar și la pierderea vederii.

O intervenție de implant cohlear a reușit să îi ofere lui Jo cele mai intense momente din întreaga sa viață, după ce a auzit-o pentru prima oară pe femeia care s-a ocupat de operația sa, care a fost un adevărat succes.

Pentru că totul era nou pentru Jo, medicul a întrebat-o de câteva ori dacă o aude și cât de tare și i-a spus zilele săptămânii pentru a o vedea cum reacționează. Pacienta a izbucnit în plâns, dar a fost sfătuită să zâmbească pentru că este o zi atât de importantă pentru ea.

„Inima mi-a venit în gât. Mi s-a ridicat tot părul de pe corp, un fel de electricitate pulsă în mine și nu mai simțisem asta niciodată. „Mă poți auzi?” au fost primele cuvinte pe care le-am auzit în viața mea”, a povestit femeia intr-o carte pe care a intitulat-o sugestiv, „A rupe tăcerea”, informează Daily Mail.
La vârsta adultă, implantul cohlear este mult mai riscant decât cel efectuat în primii ani de viață, dar acum Jo va reuși să se descurce mult mai bine singură, chiar dacă își va pierde complet vederea, iar decizia ei de a se opera a fost una care i-a salvat viața cu adevărat.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe
 pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.