Cum pot studia gratuit în Statele Unite, timp de un an, liceeni din România

Elevii din România pot studia gratuit alături de liceenii americani (eduinmd.com)
Elevii din România pot studia gratuit alături de liceenii americani (eduinmd.com)
24 de elevi români vor studia un an în Statele Unite ale Americii, unde vor avea cazare și masă gratuite plus bani de buzunar.
Cei 24 de tineri care de o lună au ajuns în Statele Unite vor locui peste zece luni la familii americane şi vor învăţa la şcolile publice de acolo. Sistemul de învăţământ este diferit, dar recunoscut în România, scrie Digi 24.”Cei 24 de bursieri cu care lucrăm acum cumva ne fac să îi şi invidiem. Observăm că una dintre bursiere călătorea spre Hawai, ea stă pe Coasta de Vest, în California, acolo este plasată. Are o familie gazdă extraordinară”, a precizat Eliza Chirilă, reprezentantul programului în România.Costurile inițiativei sunt suportate de guvernul american, mai precis – de Departamentul de Stat. Elevii primesc și o sumă modică, 125 de dolari pe lună, ca bani de buzunar.

La acest program pot aplica elevii de clasa a IX-a, a X-a și a XI-a, programul fiind deschis și tinerilor cu dizabilități (n.r. – trei dintre cei care participă în acest an la program sunt în această situație).

Cei interesaţi trebuie să îşi facă un cont pe site-ul programului FLEX şi să depună o cerere până pe 18 octombrie. Nu sunt necesare note maxime pe linie, însă cunoștințele de limba engleză sunt obligatorii.

Bursierii vor fi anunțați în aprilie, după interviurile cu reprezentanții programului și un test la limba engleză.

Câți bani vor primi de la stat elevii de nota 10?