Cum au construit chinezii un zgârie-nori de 57 de etaje în 19 zile

O companie din China a depășit un nou record de viteză privind construcția clădirilor uriașe. Un zgârie-nori a fost înălțat în numai 19 zile, mulțumită unei noi tehnologii, potrivit Sploid.

Xian Min Zhang este angajatul unei companii chinezești din domeniul construcțiilor. El a realizat clipul de mai jos în care sunt prezentate etapele prin care a fost realizată construcția.

Clădirea de 57 de etaje are o suprafață totală de 180.000 de metri pătrați și este realizată din cărămizi eficiente din punct de vedere termic, similare pieselor de Lego. Aceste cărămizi pot fi folosite pentru a construi clădiri la o viteză record de trei etaje pe zi.

Blocul are 400 de apartamente și spații de birouri capabile să acomodeze 4.000 de persoane. Zhang susține că folosirea modulelor reduce nevoia de …

Citiţi continuarea acestui articol şi vedeţi un videoclip pe playtech.ro.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.