Cristina Neagu va deveni cea mai bună marcatoare din istoria Europenelor

Cristina Neagu este jucătoarea României care face diferența (Foto: swe2016.ehf-euro.com)
Cristina Neagu este jucătoarea României care face diferența (Foto: swe2016.ehf-euro.com)

Handbalista română Cristina Neagu este foarte aproape să devină cea mai bună marcatoare din toate timpurile la Campionatele Europene.

Numărul 8 al naționalei feminine de handbal a României este într-o formă extraordinară la turneul final din Suedia, unde tricolorele au câștigat patru din cele cinci meciuri jucate până acum.

Cristina Neagu, desemnată de două ori cea mai bună jucătoare a lumii, ultima oară în 2015, a marcat 43 de goluri la Europenele din acest an, cu 10 mai multe decât daneza Stine Jorgensen, care ocupă locul doi în topul competiției.

În ierarhia all-time, Cristina Neagu are 190 de goluri, fiind la egalitate cu norvegianca Linn-Kristin Riegelhuth și la doar 15 reușite în urma unguroaicei Agnes Farkas, care este golgheterul all-time al turneelor finale continentale.

Cristina Neagu a fost cea mai bună marcatoare în toate meciurile jucate până acum de România la Euro 2016: 6 goluri cu Norvegia, 7 goluri cu Rusia (la egalitate cu Eliza Buceschi), 10 goluri cu Croația, 10 goluri cu Ungaria și tot 10 goluri cu Cehia.

Cristina (28 de ani) are o eficiență în fața porții de 57%. Ea a jucat, în medie, câte 50 de minute pe meci și a contribuit și cu câte cinci pase decisive pe partidă.

Iată pozițiile din care preferă să șuteze cea mai valoroasă jucătoare de handbal a României, cât și locurile în care atacă poartă.

Cifrele Cristinei Neagu la Euro 2016 după primele cinci meciuri. Grafic: swe2016.ehf-euro.com
Cifrele Cristinei Neagu la Euro 2016 după primele cinci meciuri. Grafic: swe2016.ehf-euro.com

România va juca astăzi, de la 19:30, împotriva Danemarcei. Un rezultat pozitiv le garantează tricolorelor prezența în semifinale.

La precedentul turneu final al Europenelor, în 2014, Cristina Neagu a marcat 49 de goluri, fiind a doua cea mai bună marcatoare a întrecerii, în timp ce România a cucerit medaliile de bronz.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.