Țara în care un crater imens apărut pe o stradă a fost reparat în doar 48 de ore

crater japonia reparat 48 de ore
Foto: Captură YouTube

O stradă din Japonia în mijlocul căreia apăruse un crater imens s-a redeschis la doar o săptămână după incident, relatează „The Guardian”.

Gaura, care avea un diametru de 30 de metri și o adâncime de 15, a fost reparată în numai 48 de ore.

Craterul, care a apărut în mijlocul unei străzi din orașul Fukuoka din Japonia, amenința să înghită și clădirile din apropiere.

Într-o demonstrație tipică de îndemânare și eficiență japoneză, muncitorii au acoperit și reparat gaura în doar două zile, notează „The Guardian”. În total, au folosit 6.200 de metri cubi de nisip și ciment.

După ce au fost făcute mai multe teste de siguranță, drumul a fost redeschis atât pentru pietoni, cât și pentru mașini.

Au fost reparate și conductele din subteran, iar semafoarele care fuseseră înghițite de crater au fost înlocuite.

Groapa uriașă a apărut pe 8 noiembrie, la ora locală 5 dimineața, și a dus la întreruperea energiei electrice, precum și a alimentării cu gaz și apă. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Primarul din Fukuoka, Soichiro Takashima, a declarat că solul afectat este acum de 30 de ori mai puternic.

Potrivit presei locale, craterul a apărut din cauza unor lucrări pentru extinderea metroului.

Și în București au existat probleme cu surparea unei străzi din cauza lucrărilor de la metrou. Circulația în zona Eroilor s-a închis în decembrie 2015 și a fost redeschisă abia după 4 luni, în martie 2016.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.