Un român, lăudat de presa irlandeză pentru că a returnat 1.500 de euro găsiți la gunoi

costică nedelcu
Costică Nedelcu a returnat 1.500 de euro. Foto: Marc O'Sullivan pentru Irish Mirror

Românul Costică Nedelcu, ce lucrează ca gunoier în Irlanda, a găsit 1.500 de euro într-un pantof vechi aruncat din greșeală la gunoi. El a înapoiat banii proprietarului, o femeie în vârstă care suferă de Alzheimer, relatează irishmirror.ie.

Costică Nedelcu și-a anunțat șefii din compania de salubritate Panda, iar aceștia au reușit să dea de proprietarul banilor, o femeie de peste 80 de ani care are Alzheimer. Ea ascunsese banii în casă, iar când fiica ei a venit să facă curățenie, a aruncat și perechea de pantofi vechi în care erau puși banii.

„Habar n-aveam că am aruncat banii mamei mele până când nu m-au sunat cei de la Panda”, a povestit fiica proprietarei.

„Este o mare ușurare și o surpriză plăcută că mi s-au returnat banii mamei mele. Sunt foarte recunoscătoare companiei Panda pentru onestitatea și profesionalismul de a returna banii”, a mai spus ea.

„Am fost foarte fericiți că am putut să returnăm banii pierduți ai clientului nostru. Vom continua să fim vigilenți și să depunem toate eforturile pentru a ne asigura că banii aruncați din greșeală la gunoi sunt returnați proprietarului”, a declarat și Brian McCabe, director executiv al Panda.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cele mai frumoase 20 de fotografii din lume, realizate cu telefonul mobil
Imagini uimitoare cu ghețarii pe cale de dispariție
Ghid. 13 reguli pentru a face cumpărături online în siguranță

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.