Internship la Guvern. Ce condiții trebuie să îndeplinească tinerii

Guvernul va organiza și în acest an un program de internship, la care pot participa studenți și tineri absolvenți.

Programul de internship al Guvernului a ajuns la cea de-a treia ediţie, după ce în primii doi ani, peste 180 tineri au făcut practică la sediul central al Guvernului, cât și în cadrul ministerelor.

Anul acesta, Guvernul are disponibile 300 de locuri de internship pentru tineri, care timp de două luni pot face practică într-una dintre cele 77 de instituții centrale, după cum au anunțat reprezentanții Executivului.

În ceea ce privește condițiile pentru cei care vor să participe la programul de internship al Guvernului, candidații trebuie să aibă cetățenie română și vârsta maximă de 25 ani la începerea programului.

Referitor la studii, candidații trebuie să fie ori studenți, ori tineri absolvenți ai unui program universitar ori postuniversitar, în țară ori în străinătate.

De asemenea, candidații trebuie să cunoască o limbă străină de circulație internațională și să dețină cunoștințe minime de IT, preponderent fiind necesare cunoștințe pentru utilizarea Microsoft Office.

Reprezentanții Executivului au atenționat că tinerii care au un loc de muncă nu sunt eligibili pentru înscrierea la programul de internship.

De asemenea, candidaţii care au participat deja în cadrul Programului oficial de Internship al Guvernului în anii anteriori nu sunt eligibili pentru programul actual. Se pot reînscrie, însă, toți candidații care şi-au depus candidaturile în trecut, însă au fost respinşi în urma etapelor de selecție.

Dincolo de aceste condiții generale, candidații trebuie să întrunească condițiile specifice menționate în pagina fiecărei instituţii participante la program, după cum a anunțat Guvernul.

 

Dacă acest articol v-a fost util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 

Recomandările editorilor GreatNews:

Oamenii care ridică România rurală. Cum ajunge bunăstarea în satele sărace
Patru medalii şi locul 3 în Europa pentru lotul feminin de matematică al României
Satul fără locuitori. Timp de 20 de ani, acolo a trăit un singur cuplu