Comuna din vârf de munte, unde tocmai s-a construit o groapă de gunoi, a fost declarată stațiune turistică

O groapă ecologică de gunoi va fi amenajată în mijlocul unui peisaj splendid, la Pojorâta (adevarul.ro)
O groapă ecologică de gunoi va fi amenajată în mijlocul unui peisaj splendid, la Pojorâta (adevarul.ro)

Dezvoltarea României este un concept cel puțin bizar dacă studiem evoluția din ultima perioadă a comunei Pojorâta.

Guvernul a hotărât astăzi ca localitățile Borsec (judeţul Harghita) şi Suceviţa (judeţul Suceava) să fie atestate ca staţiuni turistice de interes naţional.

Mai mult, Baia de Fier – judeţul Gorj, Boghiş – judeţul Sălaj, Colibiţa – judeţul Bistriţa – Năsăud, Moisei – judeţul Maramureş, Negreşti Oaş – judeţul Satu Mare, Pojorâta – judeţul Suceava, Sângeorgiu de Mureş – judeţul Mureş, zona Băile Banffy – municipiul Topliţa, judeţul Harghita, zona Băile Ocna Dej – municipiul Dej, judeţul Cluj, zona Moineşti – Băi – municipiul Moineşti, judeţul Bacău, au primit statutul de stațiuni turistice de interes local, scrie Adevărul.

Aceste localități vor avea șanse mai mari în atragerea de finanțări nerambursabile. În prezent, în România sunt 43 de stațiuni turisgtice de interes național și 57 de stațiuni turistice de interes local.

Comuna suceveană Pojorâta este situată în mijlocul unui peisaj superb, însă autoritățile au decis, în urmă cu câțiva ani, să construiască aici, mai precis în Pasul Mestecăniș, o groapă de gunoi.

Groapa de gunoi este aproape gata, având nevoie doar de acces rutier și de un operator. Autoritățile locale au anunțat că vor planta o lizieră de puieți de tisă de talie mare, pentru a masca locul de colectare a deșeurilor.

Curtea de Apel Cluj a dat o decizie definitivă conform căreia groapa de gunoi a fost construită ilegal. Costurile lucrărilor au fost de 27 de milioane de lei, proveniți din fonduri europene.

Conform proiectului, se estimează că groapa de gunoi va funcţiona până în anul 2037 şi aici vor fi depuse 350.000 de tone de deşeuri.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.