Comuna din România cu transport în comun

comuna cu transport in comun
Foto: Captură Digi24.ro

Primarul unei comune din județul Vrancea a decis să-și înființeze un sistem de transport în comun. Nicolae Braicău, primarul comunei Ciorăștia, a cumpărat un autobuz din Olanda care să facă legătura între cele șapte sate: Ciorăști (reședința), Spătăreasa, Codrești, Mihălceni, Satu Nou, Salcia Veche și Salcia Nouă.

Deoarece distanţele sunt mari, oamenii ajungeau cu greu dintr-o localitate în alta: uneori erau nevoiţi să meargă pe jos kilometri întregi. Şi transportul copiilor la şcoală era dificil, pentru că erau aduşi pe rând la şcoală de singurul microbuz al comunei. Din acest motiv, primarul s-a gândit să pună în circulaţie un autobuz local.

„Se simte nevoia de a veni către satul de reședință, satul Ciorăști, aici e primăria, cabinetul medical, poșta. Avem elevi care pleacau de acasă la 6:05, iar cursurile încep la 8:00, când erau deja obosiți, săracii, și nu mai dădeau randamentul necesar la învățat”, a spus Nicolae Braicău, primarul comunei, pentru Digi24.

Mijlocul de transport în comun este condus de Grigoreta Popescu, care și-ar dori „un autobuz mai mare”.

Microbuzul a costat 13.500 de euro. Primarul spune că din aprilie biletul va fi 2 lei, taxă prin care speră să amortizeze investiția în cel mult patru ani.

În comună sunt peste 2.000 de gospodării și trăiesc peste 3.100 de locuitori. Sunt două școli și două grădinițe, iar locuitorii se ocupă, în general, de cultivarea cerealelor, de legumicultură și de creșterea vitelor.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Mitropolia interzice accesul pe un traseu turistic: „Amendă între 2.000 și 5.000 de lei!”
Cine era pilotul care a prăbușit un avion cu 150 de oameni la bord. Alte accidente similare
Număr de iluzionism, executat perfect într-o piață publică