Comuna din România care a înflorit cu fonduri UE. Are centru de tratament și bază hipică

bodoc covasna fonduri europene
Satul Bodoc din comuna cu același nume. Foto: Mike Sandor - Sajat (Wikimedia Commons)

Comuna Bodoc din judeţul Covasna a înflorit în ultimii ani datorită banilor europeni. Are străzi asfaltate, reţele noi de apă și de canalizare și reţele modernizate de electricitate, relatează postul de televiziune Digi24 într-un reportaj dedicat localității.

Primele investiții au fost realizate cu bani de la Guvern, iar ulterior autoritățile au început să atragă fonduri europene:

* În 2007 a fost realizată rețeaua de apă, astfel încât acum locuitorii din Bodoc au apă la robinet. Investiția a costat două milioane de lei și a fost făcută cu bani de la Guvern;

* Ulterior a fost realizată rețeaua de canalizare, tot cu bani de la buget (3 milioane de lei);

* Rețeaua de drumuri și poduri locale a fost îmbunătățită cu ajutorul sumei de 11 milioane de lei (bani europeni);

* În localitate s-a construit şi un centru de tratament cu ape minerale în valoare de 200.000 de lei (bani europeni);

* A fost construită o bază hipică (un teren de curse pentru atelaje trase de cai), unde se va desfășura în curând prima competiție.

Pentru a încuraja turismul în zonă, Primăria Bodoc a reușit să obțină fonduri și din Ungaria. Două milioane de forinți vor fi investite în reabilitarea picturii din interiorul conacului Miko. Aflat în Olteni, unul dintre cele 3 sate ale comunei Bodoc, conacul Miko a fost construit în urmă cu 200 de ani, iar autoritățile speră că, odată restaurat, acesta va atrage tot mai mulți turiști în zonă.

Încet-încet, și sectorul privat din comună se dezvoltă, se mai arată în reportajul Digi24. Para Zoltan este primul proprietar de pensiune din comună, pe care a construit-o cu ajutorul banilor europeni: 100.000 de euro.

Aflată în județul Covasna, comuna Bodoc este formată din satele Bodoc, Olteni și Zălan și are o populație de aproximativ 2.500 de persoane.

conacul miko bodoc covasna
Conacul Miko. Foto: stiri.covasnamedia.ro

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.