Comisie prezidențială cu 23 de bărbați și o singură femeie. Cărtărescu: E revoltător!

premiu
Mircea Cărtărescu Foto Facebook

Scriitorul Mircea Cărtărescu spune că e „revoltător” faptul că din cei 24 de membri ai proaspăt înființatei Comisii prezidențiale pentru elaborarea unui nou proiect de țară 23 sunt bărbați.

„Atât ne duce probabil mintea când nu suntem în stare să eradicăm corupția, să asanăm clasa politică, să îmbunătățim educația și sănătatea.

Dar mi se pare revoltător faptul că din 24 de membri ai comisie pentru acest măreț proiect 23 sunt bărbați. Ce fel de țară vrei să proiectezi când pleci de la-nceput cu sexismu-ăsta mizerabil, care te-arată limpede cine ești?”, se întreabă scriitorul Cărtărescu pe pagina personală de Facebook.

Ieri, purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale, Mădălina Dobrovolschi, a anunțat înființarea unei comisii care se va ocupa de elaborarea unui nou proiect de țară.

Aceasta vor fi compusă din câte doi reprezentanți de la ficare partid parlamentar, un reprezentant al guvernului și zece personalități și va fi condusă de consilierii prezidențiali Leonard Orban și Cosmin Marinescu.

Singura femeie membră a comisiei este Gabriela Drăgan, profesor universitar la Academia de Studii Economice București, director general al Institutului European din România.

Cei zece membri independenți sunt: Cristian Popa — fost viceguvernator al BNR și fost vicepreședinte al Băncii Europene de Investiții, Dan Dungaciu — sociolog și geopolitician, președinte al Fundației Mării Negre, Gabriela Drăgan — profesor universitar la ASE și director general al Institutului European din România, Ioan-Aurel Pop — academician și rector al Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Gheorghe Oprescu — profesor universitar la Universitatea Politehnică București și fost președinte al Consiliului Concurenței, Lucian Croitoru — consilier pe probleme de politică monetară al guvernatorului BNR, Vasile Pușcaș — istoric și profesor la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și fost negociator-șef al României pentru aderarea la UE, Cristian Pârvulescu — politolog și președinte al Asociației „Pro Democrația”, Valentin Lazea — economist-șef al Băncii Naționale a României și Iulian Chifu — fost consilier prezidențial, analist de politică externă și profesor la SNSPA București.

Din partea Guvernului a fost nominalizat Vasile Iuga — senior advisor la PwC.

PSD i-a nominalizat pentru această comisie prezidențială pe deputatul Viorel Ștefan și pe fostul ministru al Fondurilor Europene Marius Nica.

De la PNL în comisie fac parte Ene Dinga — fost ministru al Integrării Europene, cercetător științific la Academia Română și Adrian Ciocănea — profesor universitar la Universitatea Politehnică București și fost ministru al Economiei.

UDMR îi trimite în comisia prezidențială pe europarlamentarul Winkler Gyula și pe deputatul Attila Korodi, fost ministru al Mediului, iar grupul minorităților naționale — pe liderul grupului, Varujan Pambuccian, și pe deputatul Ovidiu Ganț.

ALDE este reprezentat de Cosmin Cristian — fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și de fostul parlamentar Radu Cojocaru, iar PMP de europarlamentarul Siegfried Mureșan și de Lucian Alexandru Curtu — decan al Facultății de Silvicultură și Exploatări Forestiere de la Universitatea Transilvania din Brașov.

O stewardesă dezvăluie care este cel mai bun loc în care să stai în avion

O companie aeriană low-cost se extinde pe un nou aeroport. Bilete de la 19 euro

https://greatnews.ro/fumatul-ar-putea-fi-interzis-si-masinile-personale/